19 mei 2011

Decomax van Lékué

Keukengadgets en ondergetekende gaan vaak niet samen. Ik val er wel regelmatig voor, voor ik het weet zit er weer iets superhandigs in mijn boodschappenmandje, maar eenmaal thuisgekomen blijken die handige gadgets vaak helemaal niet handig te zijn. Of ik ben heel onhandig, dat kan natuurlijk ook!

Toen ik het doosje van deze decoreerspuit open deed dacht ik dan ook “ja hoor geinig, maar daar gaan we weer, vast weer zo’n gadget die niet werkt!” (By the way, ik heb hem gekregen, niet zelf gekocht). Ik heb de Decomax – ja zo heet dit ding - eerst een tijdje in de keukenkast laten liggen, ik durfde eigenlijk niet te proberen of hij zou doen wat er op het doosje wordt beloofd.

Vorige week heb ik dan toch maar de stoute schoenen aangetrokken en de Decomax uit z’n doosje gehaald. Gifgroen kleurtje (ook verkrijgbaar in fel roze en bruin), 6 verschillende spuitmondjes die makkelijk zijn vast te klikken, grote vulopening, deksel sluit goed. Valt niet tegen. Nu de proef op de som nog ☺.


6 verschillende spuitmondjes

Na wat geblader in mijn bakboeken en uitgeprinte recepten kwam ik op het idee om cupcakes te bakken en die te versieren met een mooie toef botercrème. Je moet tenslotte niet te moeilijk beginnen! Ik bak wel veel, maar taarten versieren is niet echt mijn ding, altijd ruzie met spuitzakken enzo ……

Decomax
De Decomax gevuld met roze botercrème

Om een lang verhaal kort te maken: de Decomax mag blijven! Superhandig in gebruik. Door de grote vulopening kan je zonder knoeien de botercrème, icing, slagroom of wat dan ook in de Decomax scheppen, de spuitmondjes blijven perfect zitten, de deksel lekt niet ook al knijp je stevig in de Decomax en hij ligt prettig in de hand.

Vanille cupcakes

Voor een beginneling heb ik het er aardig van afgebracht al zeg ik het zelf. Het grootste compliment echter kwam van mijn overbuurmeisje van 7. Ze stond met haar moeder bij de bakker waar ze tegenwoordig ook versierde cupcakes verkopen. Ze zag ze staan op de toonbank en riep heel hard door de winkel: “mijn overbuurvrouw maakt véél mooiere!”.

Er is 1 nadeel aan de Decomax: ik wil opeens van alles gaan versieren met streepjes, toefjes en swirls …… maar wie gaat dat vervolgens allemaal opeten? De overburen klagen inmiddels ook al dat ze dichtgroeien!

Dit artikel is ook verschenen op de website van Trendtree.nl

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Ziet er inderdaad heel handig uit! Die wil ik ook wel (:
Weet je waar hij vandaan komt en wat hij kost?

Sandra

Renske zei

Dat lijkt me ook handig. Ik zit ook altijd te knoeien met de spuitzaken en ik gooi ze ook altijd weg als ik het weer eens geprobeerd heb. Je had er niet bijzet waar je ze gekocht had? Zijn ze ook makkelijk schoon te maken?

Annelies zei

Ik heb zoiets van Tupperware, maar die heeft soms last van "valse lucht". En dan is je mooie toefje opeens een nét-iets-minder-mooi-toefje.
Heeft de decomax daar geen last van?

Aan tafel met Tanja zei

Oh jee, dit lijkt echt handig. Spuitzakken en ondergetekende zijn geen vriendjes dus dit kan best wel eens de uitkomst zijn.
Tanja

Mayken zei

Ik ben eigenlijk nog wel benieuwd naar het recept van je botercrème...kun je ons dat nog vertellen? Bedankt alvast!
Mayken

Levine zei

Sandra: te koop bij de betere kookwinkels en online. Zoek via Google of kijk op Trendtree.nl (http://www.trendtree.nl/productgroep/bakbenodigdheden/decoratie-artikelen/946-tools-decomax-met-6-verschillende-spuitmonden.html). Hij kost 27,95.

Renske: de Decomax is heel makkelijk schoon te maken, gewoon in een sopje.

Annelies: je moet ervoor zorgen dat er steeds voldoende icing of wat dan ook bij het spuitmondje is.

Mayken: recept komt nog op mijn weblog, maar je kunt het alvast lezen bij Trendtree.nl: http://www.trendtree.nl/koken/recepten/vanille-cupcakes.html

Anoniem zei

wat is de inhoud van dit ding, moet je hem vaak bijvullen ??

Marita