14 juli 2010

Woensdag = bakdag (3)

Vandaag heb ik me weer eens gewaagd aan het bakken van zuurdesembrood. Ik heb er zelfs 3 verschillende gemaakt (en dan van ieder 2). De desem heb ik gemaakt volgens de beproefde werkwijze van Peter Reinhart: The Pineapple juice Solution.

Pain au levain with whole wheat flour
Pain au Levain with Whole-Wheat Flour uit "Bread" van Jeffrey Hamelman

Zuurdesembrood met semolinameel
Semolina Bread uit "Bread" van Jeffrey Hamelman

Zuurdesembrood met semolinameel
Nog een keer het Semolina Bread uit "Bread" van Jeffrey Hamelman

Zuurdesembrood met noten
Desembrood met heel veel noten (hazelnoten, amandelen, pecannoten en pistachenoten)

3 opmerkingen:

Hanaâ zei

Wow, lekker!! Dat eerste brood (Pain au Levain) ziet er echt goed uit. Mooie gaten erin, zeg. Erg indrukwekkend om dat voor elkaar te krijgen met whole wheat flour. Heb je 100% whole wheat flour gebruikt?

Anoniem zei

Wat ziet dat er lekker uit. Wat mis ik dat toch. Het smaakt zeker ook erg lekker?

Arden zei

@Hanaa: het is niet 100% whole wheat, er is ook een deel tarwebloem in verwerkt.