04 juli 2010

Langzaam in de oven gegaarde kip met citroen

Langzaam in de oven gegaarde kip met citroen

Simpel en pure smaken. Kost wel wat tijd, maar eenmaal in de oven heb je er geen omkijken meer naar. Tip: neem voor het lekkerste resultaat de beste kippenpoten die je kunt krijgen.
Wij aten er een gemengde salade en versgebakken brood bij.

Langzaam in de oven gegaarde kip met citroen (2 personen)
Recept printen
  • 2 kippenpoten
  • 6 teentjes knoflook, ongepeld
  • 1 citroen, in 8 stukjes gesneden
  • paar takjes verse tijm, blaadjes van de takjes gerist
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 ml droge witte wijn
  • versgemalen peper
Verwarm de oven voor op 160 ºC.

Leg de kippenpoten in een braadslede en voeg de teentjes knoflook, parten citroen en de tijmblaadjes toe. Voeg de olijfolie toe en meng alles - met je handen - door elkaar. Leg alles weer een beetje netjes in de braadslede en zorg ervoor dat de kippenpoten met het vel naar boven in de braadslede ligt.

Langzaam in de oven gegaarde kip met citroen

Schenk de witte wijn erover en maal er wat peper over. Dek de braadslede af met aluminiumfolie. en zet braadslede in het midden van de oven. Laat 2 uur ongestoord staan, niet even spieken onder de folie!

Verwijder na 2 uur de aluminiumfolie en zet de oven op 200 ºC. Laat de kip in nog 30 - 45 minuten een bruin korstje krijgen.

Bron: 1x umruhren bitte

1 opmerking:

Paul zei

Vandaag dit recept gemaakt met een kleine variatie die erg goed werkte. In plaats van vers gemalen peper 1 rode peper met zaadjes grof gesneden erbij, wat meer olijfolie, half prei grof gesneden en halve gele paprika ook grof gesneden.
Was heerlijk, bedankt voor het recept