Penne met tomaat, aubergine, paprika en mozzarella
- 1 kleine aubergine, in blokjes
- 2 rode puntpaprika's, in blokjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 2 blikken gepelde tomaten
- 1 eetlepel balsamico azijn
- paar draaien uit de molen chilipeper
- zout, versgemalen peper
- klein bosje basilicum, steeltjes fijn gesneden en blaadjes in reepjes
- 60 ml slagroom
- 400 gram penne
- 2 bolletjes mozzarella (a 125 gram), in blokjes
- Parmezaanse kaas, vers geraspt
Voeg de knoflook en ui toe en bak even mee. Voeg vervolgens de tomaten uit blik, de balsamico azijn en chilipeper toe. Roer om en breng op smaak met zout en peper. Voeg de fijngesneden steeltjes van de basilicum toe en laat de saus ± 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Schep tussendoor een paar keer om. Voeg als laatste de slagroom toe.
Kook intussen de penne beetgaar. Giet af en bewaar een beetje kookvocht. Roer dit door de pasta (eventueel samen met een klein beetje olijfolie). Meng de saus door de pasta. Breng zonodig nog op smaak met zout en peper. Roer er als laatste de blokjes mozzarella en de reepjes basilicum door. Bestrooi met wat geraspte Parmezaanse kaas. Direct serveren.
2 opmerkingen:
Jamie maakt perfecte gerechten en heeft de kunst van het koken echt wel in zich. Als het je niet smaakt ligt het toch aan je eigen kookkunsten.
Aha, zou dat het zijn ........ Dan moet ik toch eens beter leren koken ;-).
Een reactie posten