Brownies met mascarpone
Recept printen
- 180 gram pure chocolade, in stukjes
- 100 gram ongezouten roomboter, in blokjes
- 200 gram suiker
- 150 gram mascarpone
- 3 grote eieren
- 50 gram cacao
- 50 gram patentbloem
- 2 theelepels espresso poeder
- vierkante bakvorm van 20 - 22 cm, ingevet
Zeef de cacao, bloem en espressopoeder boven een kom.
Smelt de chocolade en de boter ' au bain marie'. Hoe je dit doet staat uitgebreid beschreven en inclusief foto's in het recept voor de Brownies met hazelnoten.
Voeg de suiker en de mascarpone toe aan het chocolade-/botermengsel. Roer met een garde of spatel tot de suiker begint op te lossen.
Voeg de eieren - van het vuur af! - toe en mix met een garde door elkaar.
Voeg het bloemmengsel toe en roer er voorzichtig door. Giet het beslag in de vorm.
Bak de brownies in ± 30 minuten gaar. De bovenkant voelt dan veerkrachtig aan en een in het midden gestoken prikker komt er bijna schoon uit. Laat in de vorm op een rooster afkoelen.
Eet smakelijk!
3 opmerkingen:
Vandaag je site ontdekt,wat fantastisch al die recepten.Ga er zeker meerdere van gebruiken.
Gr Henriëtte
Dat ziet er lekker uit. Very chocolaty! Mascarpone: very creative! Are they fudgy or cakey?
Beste Arden,
Ik volg je blog al lang; heb al heel vaak een recept uitgeprint (maar het maken komt er nooit van). Nu dan wel deze brownies. Geweldig zijn ze! Zacht en sappig en chocoladig; helemaal goed. Komt dat door de mascarpone? Ik kreeg dit weekend een grote zak appels en vraag me af of je ook een appelcake kunt maken met mascarpone of kwark en zo'n lekker effect bereikt.
Ik blijf je volgen hoor!
Groet,
Josée
Een reactie posten