Niets lekkerder dan zelf gebakken koekjes :-). Ik koop ze dan ook nooit meer bij de bakker of supermarkt.
Peanut butter chocolate chunk cookies
- 225 gram zachte ongezouten roomboter
- 270 gram pindakaas met stukjes noot *
- 200 gram suiker
- 200 gram donkerbruine basterdsuiker
- 2 grote eieren
- 1 theelepel (5 ml) vanille extract
- 270 gram patentbloem
- 1 theelepel baking soda (natriumbicarbonaat)
- 200 gram chocolate chips of stukjes pure chocolade
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Zeef de bloem/meng de bloem en de baking soda in een kom.
Mix de boter en de pindakaas (met een handmixer of in een standmixer met de platte klopper/paddle) in ± 2 minuten tot een zachte crème. Voeg de twee soorten suiker toe, blijf nog ± 3 minuten mixen.
Voeg het vanille extract en de eieren één voor één toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. Schraap de zijkanten van de kom schoon en voeg het bloemmengsel toe. Mix snel op de laagste stand tot een samenhangend geheel. Roer er met een lepel de chocolate chips (of gehakte chocolade) door.
Schep balletjes deeg op een bakplaat bekleed met een bakmatje of bakpapier. Laat ± 5 cm ruimte tussen de koekjes. Het deeg is vrij zacht; het makkelijkst gaat dit met een ijsbolletjestang. Een normale maat ijsbolletjestang levert vrij grote koeken op. Bij kookwinkels zijn ook kleinere maten te koop.
Bak ze in 13 - 15 minuten gaar en bruin (grotere koeken moeten iets langer bakken). Ze zijn dan nog zacht aan de bovenkant. Laat 5 minuten afkoelen op de bakplaat en laat ze vervolgens helemaal afkoelen op een rooster. Bak de rest van de koekjes op dezelfde wijze. In een luchtdichte trommel blijven ze een paar dagen goed.
Aangepast recept uit: The Village Baker's Wife van Gayle & Joe Ortiz
3 opmerkingen:
O die zien er lekker uit!!!
Vanavond gebakken, bijna misselijk van het deeg snoepen, de koekjes zijn heerlijk!
Monica
Hoi Arden
Heerlijke koekjes.
Zo'n kleine ijbolletjestang is een uitkomst.
Groeten, Iris
Een reactie posten