29 september 2006

Dit eten wij vandaag

Vandaag eten we Mie van het huis. Makkelijk en snel klaar :-). Smaakmakers in dit gerecht zijn vooral de Vijfkruidenpoeder en Hoisinsaus.

Ik gebruik hiervoor dikke mie van het merk Tai Ming. Helaas niet overal verkrijgbaar, ik koop het tegenwoordig bij de Jumbo.
De Jumbo is bij ons in in de buurt in de plaats gekomen van De Konmar. Nou ik ben er helemaal blij mee, werkelijk alles kan ik daar krijgen, of ik nou Nederlands, Chinees, Indisch, Frans, Italiaans of .......? wil koken.

De in het recept met een * gemarkeerde producten zijn verkrijgbaar bij de Jumbo of bij de toko.

Mie van het huis (2 - 3 personen)

  • 200 gram dikke mie (Tai Ming)
  • oosterse roerbakolie
  • 200 gram kipfilet, in reepjes
  • pak verse oosterse roerbakgroenten
  • 2 theelepels Vijfkruidenpoeder *
  • 3 eetlepels Hoisinsaus *
  • paar druppels sesamolie *
  • 75 gram ongezouten cashewnoten
Mie koken volgens gebruiksaanwijzing en uit laten lekken.
De cashewnoten in een droge koekenpan even roosteren.
Wok goed heet laten worden en olie toevoegen. De in reepjes gesneden kipfilet roerbakken. Vijfkruidenpoeder erover strooien en even meebakken. Kip uit wok nemen en op bord leggen.
Eventueel nog wat olie toevoegen en de groenten kort roerbakken. Uit de wok nemen en bij de kip doen.
De uitgelekte mie kort bakken. De kipreepjes en groenten toevoegen. De Hoisinsaus erdoor roeren. Goed door elkaar mengen en warm laten worden. Voeg als laatste een paar druppels sesamolie en de cashewnoten toe.

Productinformatie:
Vijfkruidenpoeder is een Chinees kruidenmengsel. Het bestaat uit kaneel, anijs, peper, venkel en kruidnagel.
Hoisinsaus is een dikke roodbruine saus, gemaakt van sojabonen, kruiden, knoflook en chilipoeder. De saus heeft een zoete smaak.
Sesamolie is een olie om gerechten een extra aroma te geven. Ze wordt vaak gebruikt in de oosterse keuken.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: