Morgen een recept voor hachee uit de Instant Pot!
Rode kool uit de Instant Pot
- 850 gram rode kool, dun geschaafd/gesneden (schoon gewogen)
- 2 grote of 4 kleine rode uien, in halve ringen gesneden
- 4 kleine appels, in schijfjes gesneden
- 2 kaneelstokjes
- 85 gram lichtbruine basterdsuiker
- 60 ml ciderazijn
- 200 gram droge cider*
- 40 gram roomboter, in klontjes
- zout naar smaak
- beetje maïzena aangemaakt met water
*In plaats van cider kan ook water, appelsap of rode wijn gebruikt worden. Voeg als er rode wijn wordt gebruikt rode wijnazijn in plaats van ciderazijn toe.
Leg een laagje rode kool in de binnenpot van de Instant Pot, leg daarop een deel van de uien, appels, suiker en een kaneelstokje. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, eindig met een laagje rode kool. Strooi er zout naar smaak over en verdeel er de klontjes boter over. Giet er de ciderazijn en de cider over.
Sluit het deksel en zorg ervoor dat het ventiel op Sealing staat. Kies Manual en en zet de tijd op 9 minuten High Pressure.
Druk wanneer het programma is afgelopen op Keep Warm/Cancel en laat de druk 10 - 15 minuten afnemen. Draai dan het ventiel naar Venting en laat de druk verder ontsnappen. Neem het deksel van de pan. Druk op Sauté en Adjust, zet de temperatuur op More. Laat het mengsel aan de kook komen. Laat eventueel eerst wat vocht verdampen. Meng de aangemaakte maïzena erdoor en laat licht binden. Vis voor het serveren de kaneelstokjes eruit.
1 opmerking:
Het was heerlijk. Ik heb het recept iets aangepast. Maar 1 appeltje, suiker vervangen door een suikervervanger en de maizena door xanthaan gom.
Een reactie posten