Makkelijk te maken, snel klaar en en lekker. De limoen-avocadomayonaise alleen vond ik maar zozo, maar in combinatie met de kip erg lekker. Om de kipspiezen te grillen heb ik mijn Cuisinart grill gebruikt.
Kipspiezen met limoen-avocadomayonaise
- 450 gram kipfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- zout naar smaak
- 1 grote teen knoflook, fijn geraspt
- 1 theelepel kerriepoeder
- ½ theelepel komijnpoeder
- ¼ theelepel ketoembar
- 1 rijpe avocado
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels Griekse yoghurt (0% vet)
- sap van 1 limoen
- snuf zout
- snuf versgemalen peper
Maak intussen de limoen-avocadomayonaise: snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Doe de avocado samen met de mayonaise, Griekse yoghurt, limoensap, zout en peper in een maatbeker en pureer met een staafmixer. Proef en voeg zonodig nog wat zout en/of peper toe. Doe het mengsel in een schaaltje en zet apart tot gebruik.
Rijg de kiprepen aan satéprikkers Verhit een grillpan of elektrische grill en grill de kipspiesen in 6 – 8 minuten gaar. Serveer direct met de limoen-avocado mayonaise.
Bron: The Iron You
2 opmerkingen:
Hoi Levine!
Die avocadomayo klinkt echt super! Dat ga ik zeker eens proberen!
Vind je het goed als ik je tag met de nom nom nom tag? (Wat een woord :) )
Groetjes
Sarah
oh sorry, hierbij de link: http://eethetbeter.nl/nomnomnomtag/
Een reactie posten