13 juni 2014

Thaise kippensoep

Ooit geprobeerd om snel een bord soep een beetje leuk op de foto te zetten? Ik wel, 2 uur geleden nog, en de foto's waren niet om aan te zien.......

De soep daarentegen was wel heel geslaagd. Smaakmakers in dit gerecht zijn sereh, gember, djeroek poeroetblaadjes en Thaise vissaus. Een heerlijke combinatie! Als je deze soep als hoofdgerecht serveert kun je er nog een kommetje rijst bij serveren.

Thaise kippensoep
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 stengel sereh/citroengras, gekneusd en in 3 stukken gesneden
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijn gesnipperd
  • 2 theelepels Thaise rode currypasta
  • stuk verse gember ter grootte van een duim, in dunne plakken
  • 3 blaadjes djeroek poeroet/limoenblaadjes, vers of gedroogd
  • 1 liter kippenbouillon
  • 300 gram kipfilet, in kleine blokjes
  • 200 gram grotchampignons, in plakjes (of shiitake)
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels Thaise vissaus/nam pla
  • 3 bosuitjes, in lange dunne reepjes
  • 4 eetlepels verse koriander, fijn gesneden
Verhit de zonnebloemolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak 1 minuut en voeg dan de sereh, currypasta, gember en de blaadjes djeroek poeroet toe. Bak al omscheppend nog 3 – 4 minuten. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken.

Voeg de kokosmelk, kip, en champignons toe en laat op zacht vuur de kip en de champignons gaar worden, 5 – 10 minuten. Breng de soep op smaak met limoensap en vissaus. Verwijder de sereh, gember en djeroek purutblaadjes. Schep de soep in kommen of borden en garneer met de reepjes bosui en koriander.

Bron: Leite's Culinaria




Geen opmerkingen: