10 juni 2014

Kipspiezen met limoen-avocadomayonaise

Kipspiezen met limoen- avocadomayonaise

Makkelijk te maken, snel klaar en en lekker. De limoen-avocadomayonaise alleen vond ik maar zozo, maar in combinatie met de kip erg lekker. Om de kipspiezen te grillen heb ik mijn Cuisinart grill gebruikt.

Kipspiezen met limoen-avocadomayonaise
  • 450 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout naar smaak
  • 1 grote teen knoflook, fijn geraspt
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ¼ theelepel ketoembar
Limoen-avocadomayonaise
  • 1 rijpe avocado
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt (0% vet)
  • sap van 1 limoen
  • snuf zout
  • snuf versgemalen peper
Snijd de kipfilet in lange repen. Meng olijfolie, citroensap, zout, knoflook, kerriepoeder, komijnpoeder en ketoembar in een schaal door elkaar. Leg de kip in de marinade, zorg ervoor dat de kip overal bedekt is met de marinade. Laat de kip minstens 20 minuten marineren.

Maak intussen de limoen-avocadomayonaise: snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Doe de avocado samen met de mayonaise, Griekse yoghurt, limoensap, zout en peper in een maatbeker en pureer met een staafmixer. Proef en voeg zonodig nog wat zout en/of peper toe. Doe het mengsel in een schaaltje en zet apart tot gebruik.

Rijg de kiprepen aan satéprikkers Verhit een grillpan of elektrische grill en grill de kipspiesen in 6 – 8 minuten gaar. Serveer direct met de limoen-avocado mayonaise.

Bron: The Iron You

2 opmerkingen:

~° Sarah °~ zei

Hoi Levine!
Die avocadomayo klinkt echt super! Dat ga ik zeker eens proberen!
Vind je het goed als ik je tag met de nom nom nom tag? (Wat een woord :) )
Groetjes
Sarah

~° Sarah °~ zei

oh sorry, hierbij de link: http://eethetbeter.nl/nomnomnomtag/