Wij hebben gisteren gesmuld van dit pastagerecht. In het oorspronkelijke recept van Jamie Oliver dat ik vond op de blog Foodie Baker wordt meer spek gebruikt en minder asperges. Ik heb deze hoeveelheden omgedraaid. Uitgebakken spekjes zijn heerlijk, maar 200 gram vond ik echt teveel. Sorry Jamie!
Snel klaar en makkelijk om te maken. Vergeet niet het vuur uit te draaien als je het eimengsel toevoegt anders krijg je roerei in plaats van een romige saus!
Pasta carbonara met spek en groene asperges (2 – 3 personen)
- 2 (grote) eidooiers, kamertemperatuur
- 60 ml slagroom
- 30 gram Parmezaanse kaas, vers geraspt
- 25 gram zachte ongezouten roomboter
- 250 gram penne
- 100 gram gerookte spekblokjes
- 200 gram dunne groene asperges
- peper uit de molen
- 2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
Roer eidooiers, slagroom, Parmezaanse kaas en boter in een schaaltje door elkaar. Zet apart tot gebruik.
Snijd een stukje van de onderkant van de asperges af en halveer de asperges.
Kook de penne volgens gebruiksaanwijzing beetgaar.
Verhit terwijl de pasta kookt een hapjespan of andere diepe pan en bak de spekblokjes zachtjes uit. Voeg de asperges toe en bak mee totdat ze zachter worden. Breng op smaak met vers gemalen peper. Zout hoeft niet want de spekblokjes en de Parmezaan zijn al zout genoeg.
Giet de pasta af en bewaar een beetje van het kookvocht. Doe de pasta direct na het afgieten in de pan bij de spekblokjes en asperges en roer door elkaar.
Zet nu het vuur uit en roer het eidooiermengsel erdoor. Blijf roeren totdat alles goed gemengd is. Voeg zonodig nog een beetje van het kookvocht toe als de saus te dik is. Roer er als laatste de gehakte peterselie door en serveer meteen.
1 opmerking:
Pasta Carbonara is toch wel mijn favoriete pasta gerecht en inderdaad 200 gr spekjes is wel heel veel! Ziet er lekker uit!
Een reactie posten