18 december 2012

Haricots vertssalade met hazelnoten

Als ik dan toch in mijn archief aan het spitten ben (zie ook Varkenshaas met roomsaus en Gecaramelliseerde witlof) dan mag dit recept zeker niet ontbreken.

Ik heb deze salade in het verleden talloze malen gemaakt. Past overal bij en is makkelijk voor te bereiden. Bewaar alle onderdelen apart van elkaar (gekookte haricots verts en dressing eventueel in de koelkast) en pas vlak voor het opdienen doe je alles in een mooie schaal.

Haricots vertssalade met hazelnoten
Recept printen
  • 400 gram haricots verts, steelaanzet verwijderd
  • zout
  • 4 takjes platte peterselie
  • 1½ eetlepel azijn
  • ½ eetlepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels hazelnotenolie
  • ½ eetlepel boter
  • 40 gram blanke hazelnoten
  • 1 theelepel zout
Haricots verts met weinig water en zout in ± 10 minuten beetgaar koken. In vergiet met koud water afspoelen. Koud laten worden.

In koekenpan boter verhitten en hazelnoten in ± 3 minuten goudbruin bakken. Bestrooien met zout en af laten koelen.

Peterselieblaadjes fijnsnijden of in kopje fijnknippen.

In afsluitbaar potje doen: azijn, honing, mosterd, notenolie en peterselie. Schudden.

Haricots verts in schaal doen. Dressing nogmaals even schudden en erover schenken. Hazelnoten erover strooien.

1 opmerking:

Anoniem zei

Grappig dat jullie in Nederland altijd frans willen praten ...
Haricots verts zijn toch gewoon boontjes of prinsessenboontjes :):)

groetjes,


Griet (België)