Roergebakken kip met hoisinsaus en pinda’s
- 500 gram kipfilet, in blokjes
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels hoisinsaus
- 2 eetlepels donkere sojasaus (geen ketjap)
- 2 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
- 1 groene paprika, in stukjes
- 1 kleine ui, in kleine partjes
- 2 eetlepels droge sherry of rijstwijn (shaohsing)
- blikje à 227 gram waterkastanjes, in schijfjes
- 75 gram dry-roasted pinda’s
- verse koriander, fijn gehakt
Verhit een wok/wadjan op hoog vuur. Voeg 1 eetlepel olie toe en laat ook heet worden.
Haal de blokjes kipfilet met een schuimspaan uit de marinade en roerbak – eventueel in 2 gedeelten – op hoog vuur in ± 5 minuten gaar. Blijf de kipblokjes omscheppen anders branden ze aan. Schep de kipblokjes uit de pan (warm houden op bord).
Zet het vuur iets lager en verhit nog 1 eetlepel olie. Roerbak de paprika en ui tot ze zacht worden, ± 5 minuten. Voeg de resterende eetlepel hoisinsaus en sojasaus toe en schep om. Voeg de kipblokjes, sherry en waterkastanjes toe en laat al omscheppend de sherry voor de helft verdampen. Zet het vuur uit en voeg de pinda’s toe.
Serveer met witte rijst en garneer met gehakte koriander.
Bron: Taste.com.au
3 opmerkingen:
Heerlijk lijkt me dit!
Ik was even in de war, maar het is een ander recept dan je vorige kip met hoisinsaus! Met prachtige foto, daar krijg je echt trek van. Yummie.
Oeh, ik ben dol op hoisinsaus! Mooie foto ook. Waterkastanjes ken ik niet, daar ga ik eens naar zoeken de volgende keer in de toko.
Een reactie posten