02 december 2010

4 december: antipakjesavond


Karin Luiten, ja de Karin van Koken met Karin en schrijfster van onder andere het (hele leuke) kookboek Koken met Karin - Zónder pakjes en zakjes, heeft 4 december uitgeroepen tot Nationale antipakjesavond.

Wat de bedoeling is van deze antipakjesavond? Heel eenvoudig: kook op 4 december zonder gebruik te maken van "kant en klaartjes", pakjes, zakjes, potten en/of blikken. Zoveel lekkerder en net zo makkelijk.

Schiet je niet zo gauw te binnen wat je dan zou kunnen maken? Ik help je op weg met een aantal van mijn favoriete gerechten. Allemaal snel klaar, er blijft genoeg tijd over om de laatste hand te leggen aan Sinterklaasgedichten en surprises voor pakjesavond (ja die pakjes mogen wel ...) op 5 december.

- Kip met groenten in zoetzure saus
- Thaise roergebakken kip met basilicum
- Varkenshaas in soja-/hoisinsaus
- Kip met kerrie
- Verse pasta met ei-speksaus
- Zuurkoolschotel met appeltjes uit de oven
- Rode kool met cider en appel

O ja, zelf eten we op 4 december een heerlijke Uiensoep :-).

Doe mee en kook op 4 december zonder pakjes (en de dagen daarna ook).

7 opmerkingen:

Mrs. J. zei

Leuk plan!
Ik doe vanzelf mee, want ik kook sowieso alles from scratch :).

Amelie zei

Zelfgemaakte erwtensoep; zelf bouillon trekken, heerlijk! (en natuurlijk bisschopswijn) Geen zakjes en pakjes bij ons, dus ik sluit me aan!
Liefs Amelie

Koken met Karin zei

Heel erg leuk dat je ook meedoet Arden! Alleen natuurlijk wel eeuwig jammer dat je er ook een recept met zuurkool (brrr) tussen hebt staan... ;-) Maar goed, er schijnen zowaar liefhebbers voor te bestaan.

Anoniem zei

Hallo,
Ben weer helemaal blij.
Ik zie gelukkig weer heerlijke recepten.
Ik weet ook niet waaraan het gelegen heeft.
Ga gauw weer even loeren......

groetjes Hilda

Boucheron zei

Hier komen geen zakjes en pakjes in huis, ik kook ouderwets :-)lekker.

duijnenvoorde zei

Leuke actie. Ik heb trouwens de kip met kerrie gemaakt. Met rijst. Nu willen de kids niet echt rijst eten maar ze hadden echt pech dit keer. Volgende keer doe ik er wel minder sambal in.....maar met een blik perzikken was het wel goed te doen (voor de kids dan, de jongste..)
Echt lekker was het.

Groetjes Nelly. moeder van 5

Hanaâ zei

Wat een leuk initiatief. Ik kook bijna altijd from scratch en heb afgelopen zaterdag een heerlijke Kip Tajine gemaakt, op z'n Marokkaans. Lekker!

PS: heeft Sinterklaas je schoentje gevuld of is ie voorzichtig je huisje voorbijgegaan? :o)