Maar goed ............. over tot de orde van de dag. Vandaag aten wij een hartige broodtaart. Niet moeilijk om te maken, altijd een succes. Met de vulling kan je alle kanten op. Vandaag heb ik het eenvoudig gehouden met een vulling van prei, rode paprika en spekjes.
Hartige broodtaart
Deeg:
- 250 gram tarwebloem
- 3 gram droge gist
- 5 gram zout
- 100 gram water
- 1 ei
- 1 dikke prei, in ringetjes
- 1 rode (punt) paprika, in stukjes
- 1 kleine ui, gesnipperd
- beetje olijfolie
- ± 80 gram gerookte spekblokjes
- 6 blaadjes verse basilicum
- 150 gram crème fraiche
- 2 eieren
- 70 ml melk
- peper, zout
- (gerookt) paprikapoeder
- handje geraspte emmentaler of gruyère
Maak intussen de vulling: fruit de prei, paprika en ui in de olijfolie in ± 5 minuten zacht, maar niet bruin. Schep uit de pan en laat wat afkoelen.
Klop de crème fraiche los met de melk en de eieren en maak op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Snijd of scheur de blaadjes basilicum in stukjes.
Haal het deeg als het programma is afgelopen uit de machine. Sla het voorzichtig door, vet daarbij je handen en de werkplek in met wat olie dan plakt het niet en laat afgedekt ± 10 minuten liggen.
Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Druk het deeg uit op een ingevet of met een bakmatje bekleed bakblik van ± 30 x 27 cm. Ik gebruik hiervoor een uitschuifbaar bakblik, te koop bij o.a. Blokker/Marskramer. Let erop dat je een opstaand randje maakt, anders loopt de vulling eruit.
Schep de prei/paprika/ui op het deeg, verdeel de spekblokjes en basilicum erover en schenk het creme fraiche/eimengsel erover. Bestrooi met de geraspte kaas.
Bak ± 35 minuten in de oven tot de randen goudbruin zijn en de vulling gestold is.
Lekker met een gemengde salade erbij.
Eet smakelijk!
6 opmerkingen:
He wat gezellig dat je er weer bent. We hebben je hier in huis echt genist. Om het te vieren eten we morgen dus maar broodtaart.
Groetjes Truus
Welkom terug "Arden", 't was wel een beetje heel erg stil, maar soms moet je gewoon geduld hebben.
Vandaag geen broodtaart maar een heerlijk italiaans recept, super eenvoudig en ik vind het erg lekker.
Oh ja, Pasta, Alio, olio et peperonico. Pasta met knoflook, olijfolie en pepertjes.
Ik ben blij dat je weer terug bent.
Remi
Hoi Levine,
Gisteren deze broodtaart gemaakt, ingrediënten aangepast naar wat ik in huis had, maar een enorm succes! We vonden het allemaal erg lekker, veel beter dan met bijvoorbeeld bladerdeeg of hartige taartdeeg.
Ik kijk uit naar je eerste boek, want ondanks de bakboeken die ik heb, betrap ik mezelf erop dat het meeste wat ik bak toch van jou blog komt, complimenten dus!
@Tamara: bedankt voor de complimenten :-). Boek wordt aan gewerkt.
Levine,
Ik heb geen bbm, en wil graag deze broodtaart maken. Hoe lang moet herdeed dan rijzen?
Groetjes,
Andrea
Andrea: totdat het deeg ongeveer in volume verdubbeld is. Preciese tijd is niet aan te geven, ligt aan deegtemperatuur en omgevingstemperatuut. Zal 45-60 minuten zijn. Succes!
Een reactie posten