14 oktober 2007

Pannenlappen en ovenwanten

Ik heb in mijn leven al heel wat pannenlappen en ovenwanten versleten. Ik steek ze regelmatig in de fik, ik giet ze mee af, laat ze in de saus vallen of ik ben ze zomaar opeens kwijt. Allemaal geheel per ongeluk natuurlijk! Iedere keer als ik nieuwe koop neem ik me voor ze netjes te behandelen, maar dat wil tot op heden nog steeds niet lukken .....

Maar nu .... nu heb ik toch mooie ovenwanten gekregen! Hoewel ze tegen een stootje kunnen, heb ik me wederom voorgenomen erg goed voor ze te zorgen. Ze hangen netjes op een eigen haakje, klaar voor het grijpen. Ze kunnen afgewassen worden, mogen zelfs in de vaatwasser meegewassen worden, zijn koude- en hittebestendig (van -60 ºC tot +260 ºC) en waterafstotend. Ze zijn van hetzelfde materiaal als waar duikpakken van gemaakt worden. Buigzaam, zodat je een goede grip hebt op de hete pannen en schalen en de stof glijdt niet, zelfs niet als die vochtig is.

Ze zijn van het merk Duncan (Duncan Kitchen Grips) en verkrijgbaar bij de betere kookwinkels.

Deze zijn gelijk in de prullenmand verdwenen in plaats van in de wasmachine ......

Om je vreselijk voor te schamen toch, voor deze vieze dingen?

5 opmerkingen:

koken in de buurt zei

Die Duncans zijn dus gemaakt van neopreen? (ja, ik ben een duiker :-)
Ik ben ook wel weer toe aan nieuwe ovenwanten want de mijne zijn tot op de draad versleten...
Dus ik ga eens rondkijken. Bedankt voor de tip!

Anoniem zei

probeer ze voorzichtig uit. Toen ik de gietijzeren pan uit de oven haalde (250 gr.) wist ik niet hoe gauw ik de pan op de aanrecht moest zetten om m'n verbrandde vingers onder de koude kraan te kunnen houden. Blaren. is inmiddels weer beter. Ik ben weer teruggekeerd naar de oude katoenen ovenwanten die gelukkig nog niet weggegooid ware.

anton

Anoniem zei

Hahahaha,, dat lijken mijn pannelappen wel!!! Alhoewel ik altijd als eerste het ophanglusje in de fik steek....
Rani

Lien zei

Ben heel benieuwd hoe die tegen de hitte kunnen, aangezien Anton zijn vingers al verbrandde!! Zelden zijn ovenwanten dik genoeg, mijn paar (zien er bijna zo uit als jouw pannelappen) ooit eens bij AH gekocht, doen het nog altijd prima. Met de andere die ik in de loop van de tijd geprobeerd heb liep het altijd uit op blaren. Dus graag t.z.t. je ervaringen met deze supersonische gloves!

Arden zei

Hoi Anton,

Ik heb ze inmiddels 2 weken in gebruik en ze bevallen prima. Ik kan een heet! bakblik langer vasthouden dan met mijn oude ovenwanten. Geen blaren overgehouden :-).