11 mei 2020

Kip drumstick met bbq-saus

Kip drumsticks uit de CPE

Snel klaar en makkelijk om te maken. De drumsticks worden eerst in de pressure cooker gaar gemaakt en daarna met de saus nog even onder de grill gezet.

Het recept van de saus vond ik op de website van HIP cooking. Ik vond de saus lekker maar ook een beetje flauw. Volgende keer ga ik er iets meer kruiden in doen. In plaats van de saus zelf te maken kun je ook een kant en klare bbq saus gebruiken. Tegenwoordig in iedere supermarkt te koop.

De liquid smoke, in het Nederlands vloeibaar rookaroma, mag zeker niet ontbreken in dit recept. Ik kocht het online bij Kelly’s Expat Shopping.

In het recept hieronder staat zowel de werkwijze voor de Instant Pot (IP) als de Crockpot Express (CPE) beschreven. Een andere pressure cooker kan uiteraard ook gebruikt worden.

Kip drumsticks met bbq-saus (Instant Pot en Crockpot Express)

Saus:
 • 1 eetlepel arachideolie
 • 1 rode ui, grof gesnipperd
 • 120 ml tomaten passata
 • 120 ml water
 • 75 gram honing
 • 55 gram appelazijn
 • ½ - 1 theelepel zout
 • ½ theelepel gedroogde knoflook (potje Euroma)
 • 1 theelepel sambal, tabasco of sriracha saus
 • 1 theelepel liquid smoke/vloeibaar rookaroma
 • 1/8 theelepel gemalen komijn
 • 1/8 theelepel gemalen kruidnagel
 • 150 gedroogde pruimen

Kip:
 • 8 (of meer) kip drumsticks
 • zout, versgemalen peper

Maak eerst de saus:
Zet de Instant Pot/Crockpot Express aan, druk op Sauté, kies More (IP) of High (CPE) en druk vervolgens op Start/Stop (alleen bij de CPE). Voeg zodra de pot heet is de olie toe. Fruit de ui ± 5 minuten. Voeg passata, water, honing, azijn, zout, knoflook, sambal, liquid smoke, komijn en kruidnagel toe. Roer goed door elkaar en schraap met een houten of siliconen spatel eventuele aanbaksels van de bodem. Voeg als laatste de pruimen toe. Druk op Keep Warm/Cancel (IP) of Start/Stop (CPE) om het programma te stoppen, doe het deksel op de pan en zet het ventiel dicht.

Kies Manual of Pressure cook (IP) of Manual of Steam (CPE) en stel de tijd in op 5 minuten high pressure (en druk vervolgens bij de CPE op Start/Stop). Als het programma is afgelopen de druk 5 minuten uit zichzelf laten afnemen (NPR). Draai dan het ventiel open en laat de stoom ontsnappen. De druk is eraf als pinnetje naar beneden valt. Druk op Keep Warm/Cancel (IP) of Start/Stop (CPE) om het warmhoud programma te stoppen en open het deksel.

Laat de saus een beetje afkoelen en pureer met een staafmixer of in een blender/food processor. Doe dit niet in de pot van de CPE, de anti-aanbaklaag kan dan beschadigd raken.

Kip:
Bestrooi de drumsticks met zout en peper en leg ze in een stoommandje. Giet 250 ml water in de pot en zet het stoommandje erin. Kies Manual of Pressure cook (IP) of Manual of Steam (CPE) en stel de tijd in op 10 minuten high pressure (en druk vervolgens bij de CPE op Start/Stop).

Kipdrumsticks uit de CPE

Als het programma is afgelopen de druk 5 minuten uit zichzelf laten afnemen (NPR). Draai dan het ventiel open en laat de stoom ontsnappen. De druk is eraf als pinnetje naar beneden valt. Druk op Keep Warm/Cancel (IP) of Start/Stop (CPE) om het warmhoud programma te stoppen en open het deksel.

Kip druksticks uit de CPE

Verwarm de oven voor op de grillstand. Leg de gare drumsticks op een met aluminiumfolie beklede bakplaat en kwast ze aan alle kanten in met de saus. Zet de bakplaat 10 minuten onder de grill, draai de drumsticks halverwege en bestrijk ze nogmaals met de saus.

3 opmerkingen:

Aqur Printing Jakarta zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Health is Wealth zei

Apna Showroom Fancy Dress for Baby Girls 12-18 Months
Apna Showroom Women's Red Rose Flower Hair Clip/Brooch Vintage (Large 5 color rose) | hair pins for women stylish girls | Apna Showroomwith desent look
Apna_showroom_Hair comb - lice Combs Shampoo Combs in plastic for kids Girls or ladies or women men combo (apsw_girl_beauty_026 comb combo set) with desent look
Apna_showroom_Hair comb - lice Combs Shampoo Combs in plastic for kids Girls or ladies or women men combo (apsw_girl_beauty_026 comb combo set) with desent look
Apna Showroom lice comb for kids women girls men hair combs for lice louse or nit removal comb
Apna Showroom Fishnet Stockings for Women Black Net Pattern with Sock (Free Size)
Apna Showroom Combo Of Baby Girl's Plastic Hair Clutches Clips With Free Socks (Set of 35)
Apna Showroom New Born Baby Kids T-Shirts for Baby Boys & Girls

Health is Wealth zei

Apna Showroom Fishnet Stockings for Women Sexy Black Net Pattern Stockings Big Mesh Free Sizewith desent Look
Apna Showroom Women's Nylon Pantyhose Stretchable Stockings (Multicolour, Free Size) - Pack of 3with desent look
Apna Showroom Nylon pantyhose stretchable stockings for girls and women- Pack of 2with desent look
Apna Showroom Nylon pantyhose stretchable stockings for women - pack of 4 stockings for girls Black desent look
Apna Showroom Nylon Black pantyhose stretchable stockings for girls and women- Pack of 2 with desent look
Apna Showroom Nylon pantyhose - stretchable stockings for girls and women- Pack of 4 | woman's skin color stockingswith desent look
Apna Showroom Fishnet Stockings for Women Sexy Black Net Pattern Stockings Big Mesh Free Sizewith desent Look
Apna Showroom Lice and Nits Removal Hair Comb for Women (Multicolour) Designer - fancy - attractive