25 september 2016

Blogverjaardag: 10 jaar


Op 25 september 2006 verscheen het eerste artikel op mijn blog. 10 jaar geleden alweer! Waar is de tijd gebleven en wat is er veel gebeurd in die tijd.

In 2006 werkte ik nog als secretaresse bij een leuk bedrijf met fijne collega's en ik dacht echt dat ik daar tot aan mijn pensioen zou blijven. Als iemand mij toen had verteld dat ik 10 jaar later mijn eigen bedrijf zou hebben en iets heel anders zou doen dan had ik hem of haar voor gek versleten. Het is toch raar hoe een balletje kan rollen.

Sinds 2011 ben ik zzp'er, een zelfstandige zonder poen ;-), en doe ik (bijna) alleen maar leuke dingen. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Hoe fijn is dat! Ik heb van mijn leven nog niet zo hard gewerkt, maar het is het allemaal waard.

Mijn blog begon als een lolletje maar er staan inmiddels ruim 800 artikelen op mijn blog en ik schrijf nog steeds met veel plezier, al is het minder vaak dan in het begin. Ik schrijf als ik er tijd voor en zin in heb en zo blijf ik het ook doen.

Desem stokbroden

Van mijn boek Brood uit eigen oven verschijnt binnenkort alweer de vierde druk en over anderhalve maand ligt mijn tweede boek Meer brood uit eigen oven in de winkels (het kan nu al besteld worden, klik daarvoor in de link in de rechterkolom). Ik knijp mezelf soms in mijn eigen arm. Is het allemaal echt waar? Ik ben hartstikke trots op mezelf :-).

Ik ben allang de tel kwijt hoeveel workshops brood bakken ik inmiddels heb gegeven en hoeveel mensen ik over de vloer heb gehad. In 2011 begon ik in mijn eigen keuken thuis met workshops geven en sinds 2013 doe ik dat in mijn eigen ruimte in een bedrijfsverzamelgebouw. Met die ruimte ben ik toch zo blij! Alles bij de hand, veel werkruimte, goede kneedmachines en ovens waarin veel broden in één keer gebakken kunnen worden.

Keuken van de workshopruimte

Het geven van de workshops doe ik nog steeds met heel veel plezier. Het geeft me nog steeds een goed gevoel als de deelnemers na afloop met mooie broden de deur uitgaan. Het gaat ook niet vervelen, want geen enkele workshop is hetzelfde. Het is altijd wel grappig: aan het begin van een workshop is iedereen vrij stil, je kan soms een speld horen vallen. Na een uurtje is dat totaal anders. Iedereen loopt en praat door elkaar en het wordt regelmatig zo gezellig dat ik moeite moet doen om weer de aandacht te krijgen. Soms roep ik dan maar heel hard 'joehoe' en zwaai met mijn armen.

Ik heb in die 10 jaar veel leuke mensen ontmoet, er zijn vriendschappen ontstaan en er zijn veel leuke dingen op mijn pad gekomen. Dank aan mijn lezers, volgers en deelnemers aan de workshops!

Op naar de volgende 10 jaar!

12 opmerkingen:

astrid zei

Van harte gelukgewenst met deze verjaardag. Heerlijk dat je je hobby hebt kunnen omzetten in werk. Ik heb heel veel van je geleerd(via je blog dan wel) en grijp altijd terug op jouw stukjes als ik een stokbrood wil bakken of een lekker zuurdesembrood oid. Ik wens jou nog vele jaren, zeker ook uit eigenbelang!

Anoniem zei

Wat leuk om te lezen zeg....van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal er gaan er vast nog meer volgen echt top!! groetjes miriam

Silvia zei

Van harte gefeliciteerd Levine! Ga zo door!Toevallig had ik het gisteren nog met iemand over jou toen ik op Taart en Trends was. Degene heeft bijna alle workshops die jij geeft al een keer bij je gevolgd.Door haar enthousiasme kan ik ook eigenlijk niet achterblijven. Wie weet zie je mij binnenkort...

Anoniem zei

Ik geniet altijd van je blog en je bijdrage op facebook gefeliciteerd

WOLfje zei

Hieperdepiep! Blijf vooral lekker bloggen! Ik blijf meelezen!

greetvelde zei

Gefeliciteerd! Zoals zovele anderen heb ik ook veel geleerd van je blog en hoop ik dat je nog lang mag doorgaan!
Als ik een recept nodig heb, ga ik altijd eerst even zoeken 'in de keuken van Arden'

Paula J. zei

Gefeliciteerd, Levine! Ik heb al twee workshops bij je gevolgd en ontzettend veel geleerd! Ik heb je nieuwe boek alweer 'besteld', hoor. Ik kan niet wachten. Op naar de 20 jaar!

Lekker Melig zei

Levine, nog vele jaren met je leuke blog en je gezellige workshops. Volgende keer dat ik kom beloof ik je dat ik nog beter zal luisteren, zodat je ons niet zo streng hoeft toe te spreken :-)
Pracht prestatie om zo'n workshop ruimte neer te zetten en van je hobby je werk te maken. Je mag er met recht trots op zijn!

Wil

TessaC zei

Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal en wat leuk om te zien wat er kan gebeuren als je je passie volgt! Top en dank voor alle hulp, inspiratie en gezelligheid van je blog. Op naar de volgende mooie jaren en wie weet wat dat weer gaat brengen :-)

Unknown zei

Gefeliciteerd Levine! Wat een mooie mijlpaal. Ik hoop dat je nog heel lang blijft bakken. Je bent een inspiratiebron voor ons allen. Groetjes, Sandra.

Breadlab zei

gefeleviniciteerd!

Thea zei

Gefeliciteerd met je 10-jarig bestaan! Wat heerlijk dat je van je hobby je beroep hebt kunnen maken en dat je het nog steeds met zoveel plezier doet.