06 januari 2011

Nieuw jaar, nieuwe kansen!

Workshop brood bakken

Toen ik iets meer dan vier jaar geleden met dit weblog begon had ik er geen flauw idee van wat dit weblog me brengen zou. In eerste instantie was het mijn bedoeling om te laten zien welke broden ik bak, maar ik begon ook te bloggen over wat er verder bij ons op tafel komt. Inmiddels staan er, naast broodrecepten, ook veel recepten voor dagelijkse en af en toe ook voor feestelijke maaltijden op ‘Uit de keuken van Arden’. Brood en alles wat daarbij komt kijken, blijft voor mij echter de hoofdmoot. In de loop der jaren heb ik zoveel (verschillende) broden gebakken dat ik de tel ben kwijt geraakt. Mijn digitale archief bevat inmiddels meer dan 10.000 foto’s.

Jaren geleden kreeg ik van mijn echtgenoot een broodbakmachine (hij zegt af en toe gekscherend dat hij daar nog steeds spijt van heeft ……) en toen was het hek van de dam. Een nieuwe hobby was geboren. Ik las, en lees nog steeds, alles wat met het onderwerp ‘brood’ te maken heeft. De broodbakmachine staat allang te verstoffen in een hoekje van de keuken want op een gegeven moment ben ik overgestapt naar het kneden van deeg in een kneedmachine en het bakken van brood in een oven. Eerst in een gewone elektrische oven en sinds vorig jaar april in dé oven onder de broodbakovens: een Rofco B30 met daarin 3 stenen gemaakt van chamotteklei.

Er wordt vaak aan mij gevraagd waar de naam Arden vandaan komt. Heet ik zo of heet de straat zo waar ik woon? Nee, Arden is een verzonnen naam, een pseudoniem zoals dat zo mooi heet. Toen ik mijn weblog begon, besloot ik niet mijn eigen naam te gebruiken, die is namelijk vrij zeldzaam. Ik dacht “ik ga niet mijn eigen naam gebruiken, want wie gaat dit blog nou lezen …..”. Niet wetende dat vier jaar later mijn blog dagelijks zo’n 1.100 unieke bezoekers zou trekken, die samen meer dan 2.000 pagina’s van mijn blog laden. Het aantal lezers stijgt trouwens nog steeds gestaag. De teller staat, terwijl ik dit stukje typ, op totaal 667,032 unieke bezoekers en 1,195,994 pageloads. Daar ben ik best trots op!

Via mijn weblog heb ik veel leuke mensen leren kennen, via de e-mail en ook “in het echt”. Opeens kwamen er allerlei leuke dingen op mijn pad. Om een paar voorbeelden te noemen: in 2007 werd ik geïnterviewd voor het vakblad Gemengde Branche en niet lang nadat de prachtige kookwinkel DOK in Den Haag haar deuren opende, werd ik gevraagd om een demonstratie cake bakken te verzorgen. Het bleef gelukkig niet bij die ene keer; het is daar iedere keer weer een feestje om midden in de winkel van alles en nog wat te mogen bakken. TV-West nam daar ook een filmpje van mij op terwijl ik een hartige taart bak. Best lastig trouwens, zo’n filmopname! In 2009 werd ik door kookwinkel Oldenhof in Hilversum gevraagd om een cursus ‘brood bakken’ te komen geven en zo is het balletje verder gerold.

In 2010 ben ik voorzichtig begonnen met het geven van workshops ‘brood bakken’ met kleine groepen in een eigen locatie. Eind 2010 werd duidelijk dat mijn baan als secretaresse als gevolg van de kredietcrisis in dagen gehalveerd zou worden. Heel jammer, want ik werk bij een leuk bedrijf, maar het levert tegelijkertijd ook nieuwe kansen op. Met ingang van 1 januari 2011 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf ‘Uit de keuken van Levine’. Ja, inderdaad, onder mijn eigen naam, het moest er toch een keer van komen!

Wat gaat ‘Uit de keuken van Levine’ allemaal doen? Allereerst ga ik op regelmatige basis workshops geven. In eerste instantie alleen brood bakken, maar ik heb ook plannen om workshops hartige taarten en eventueel cakes en taarten te gaan verzorgen omdat me dat regelmatig wordt gevraagd. Denk dan niet aan cakes met marsepein en tierelantijnen, de tijd van fröbelen heb ik achter me gelaten. Daarnaast kan ik worden ingehuurd voor demonstraties en workshops bij kookwinkels en kookscholen e.d. Last but not least heb ik plannen voor een kookboek over, hoe kan het anders, het bakken van brood.

Workshop Brood bakken

Mijn weblog ‘Uit de keuken van Arden’ blijft bestaan. Voorlopig krijgen de activiteiten van mijn bedrijf ‘Uit de keuken van Levine' een eigen plaats binnen dit weblog. Klik voor informatie en data voor de diverse workshops broodbakken op het tabblad Workshop/cursus brood bakken bovenaan de pagina of klik hier. Op diverse data in januari en februari zijn nog plaatsen beschikbaar!

22 opmerkingen:

Mrs. J. zei

You go girl!
Leuk om wat achtergrond informatie te lezen.
Succes!

Anoniem zei

Ha Levine,

Zo wij daar wat over te zeggen zouden hebben, dan zou ik willen pleiten voor snelle publicatie van je boek. Ik heb met veel plezier onlangs een cursus bij je gedaan en heb een stapel losse blaadjes en een laptop om je veelgebruikte recepten in op te zoeken. Geen van tweeën ideaal, dus de eerste koper van je boek meldt zich hier! :-)

Jolande

Angelika zei

Goed begin van het nieuwe jaar, Levine!
Veel succes met je nieuwe bedrijf en ik kijk ook uit naar je boek.

Groetjes en tot in maart,
Angelika

Monique zei

Hoi Levine,

Succes met je bedrijf en we gaan dus nog van je horen !
Groeten,
Monique

simoneannemone zei

Heel veel succes met je bedrijf!

Saskia

Caroline Brouwer zei

Hallo Levine,
Ook van mij veel succes toegewenst!
Heb je nog een keer tijd voor je pakje?
groeten, Caroline

Unknown zei

Heel veel geluk, succes met je eigen bedrijf en vooral ook veel bak)plezier in 2011! Groeten, Yvonne

Anoniem zei

Ik weet nog dat ik vorig jaar een keer bedacht dat als jij nog eens een bakboek uit zou geven, ik het onmiddellijk zou kopen! En nu gaat het nog gebeuren ook? Geweldig!!! Maak je het lekker dik? Ik houd het in de gaten en wens je veel succes!

Groet, Mamuffin.

Photo-copy zei

oh wat ben ik jaloers op die oven van jou! ;-)

Anoniem zei

Hallo,,

Ik zou me aanbevolen willen houden voor eens een keer cursus cake,hartige taarten , enz, en lekkere dingen.hi,hi.
Alles wat ik tot nu toe uitgeprobeerd heb is in 1 woord geweldig.
Succes met alles.

groetjes Hilda

Jelle zei

Hoi Arden,

Leuke achtergrondinfo en succes met je komende activiteiten. Wauw. Soms brengt een kleine tegenslag (zoals de halvering van je uren) extra opportuniteiten met zich mee, als je die dan nog met beide handen grijpt ben je goed bezig. Dankzij jouw blog ben ik een jaartje ofzo geleden ook begonnen met bakken en nog geen seconde spijt van gehad. Bedankt voor al je leuke recepten die steevast lukken en ik beloof je boek te kopen wanneer het uitkomt.

groetjes uit Belgie
Jelle

Gerry zei

Hoi, ik ben wel een beetje jaloers op al jouw activiteiten. Sommigen nemen actie en bij mij blijft het altijd bij plannetjes maken. Zo is mijn plan om ooit met mensen in hun eigen keuken te koken, bijv. bejaarden die anders niet meer koken. Van een deel van jouw geweldig bezoekersaantal ben ik er in ieder geval ook trouw één. Succes met al je plannen!

Lie zei

Veel succes gewenst en veel bakplezier.

Johanna zei

Heel veel succes! Ik zal zeker weer een cursus bij je volgen. Vorig jaar bij Oldenhof heb ik veel geleerd en was het heel gezellig onder jou leiding. Groet Johanna.

Anoniem zei

Goedemorgen "Arden". Hartelijk gefeliciteerd en heel veel succes met je nieuwe bedrijf & plannen.
Groet, Rijk

astrid zei

Van je blog heb ik al veel plezier gehad, om het maar eens even zo te zeggen. Of ik ooit een workshop van je ga bezoeken weet ik niet maar het lijkt me wel heel erg leuk! Ik wil je in elk geval heel veel succes en plezier wensen.

Unknown zei

Hallo Levine,

Al een tijdje ben ik volger van je blog maar geen recepten uitgeprobeerd. Tot vandaag. Ik heb de Kaneelbroodjes gemaakt. En hoewel er verbeterpuntjes (aan mijn kant) zijn waren ze wel erg lekker. Ik vroeg mij alleen af waarop jij ze bakt in de oven. Want ik had ze op het rooster maar dan zakken ze een beetje door.

In elk geval ontzettend veel succes met je eigen bedrijf en ik kijk erg uit naar je "boek"

Groet,

Marieke

http://gewoonmarieke.blogspot.com/2011/01/kaneelbroodjes.html

Levine zei

Wat een leuke reacties! Bedankt allemaal :-)

Levine zei

Marieke: ze zien er mooi uit!

Ik bak ze op een bakplaat, staat in het recept: Leg de deegstukjes ± 5 cm uit elkaar op de bakplaten.

Bekleed de bakplaten met bakpapier of bakmatje (staat ook in het recept).

Anoniem zei

Hei Levine,

Sinds ik als oproepkracht in de keuken van het bejaardenhuis werk, gebruik ik ook geen broodbakmachine meer. Maar wel jou recepten!
Ik wens je heel veel succes met je bedrijf! Helaas woon ik te ver weg om een workshop bij jou te volgen. Maar ik blijf dankbaar gebruik maken van jou bakrecepten.

Groetjes Sandy

Anoniem zei

Gefeliciteerd Levine. Ik wens je heel veel plezier met alles dat je gaat ondernemen. Ik blijf je blog zeker volgen.

Anoniem zei

Mooie naam: Levine

Groetjes, Maaike