Workshops Brood bakken

Deeg uit rijsmandje

In het overzicht hieronder staan de data voor de verschillende workshops Brood bakken tot en met augustus 2015. In de periode half maart tot eind april 2015 zijn er geen workshops.

Op 6, 7, 8 en 9 mei zijn er bijzondere workshops. Deze worden gegeven door Mark Sinclair, een Amerikaanse bakker. Deze workshops worden in het Engels gegeven. Meer informatie over zijn workshops staat hieronder in het overzicht van alle workshops. Meer informatie over Mark is te lezen in dit artikel. Uiteraard ben ik zelf ook aanwezig tijdens de workshops.

Alle workshops worden gegeven in Rijswijk (nabij Den Haag) in een ruime locatie die van alle gemakken is voorzien. De locatie is uitstekend met de auto en het openbaar vervoer te bereiken en er is voldoende parkeergelegenheid.

Heb je vragen of wil je meer informatie stuur me dan een e-mail. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe data? Als je me een e-mail stuurt dan ontvang je bericht als er nieuwe data zijn.

Lees ook "Alle informatie op een rijtje" en de "Algemene voorwaarden" hieronder.

Workshopruimte

Aanmelden:

Per e-mail via workshopbroodbakken@me.com * onder vermelding van de naam + datum van de workshop en je naam, adres en telefoonnummer. Aanmeldingen worden in volgorde van ontvangst verwerkt. Je ontvangt vervolgens per e-mail een bevestiging van je aanmelding met aanvullende informatie en de wijze van betalen. Aanmeldingen zonder persoonlijke gegevens worden niet in behandeling genomen.
 
*Klik op de e-maillink om je e-mailprogramma automatisch te openen, het juiste e-mailadres en het onderwerp zijn dan al ingevuld.


Alle informatie op een rijtje:

  • De locatie is in Rijswijk (nabij Den Haag) en is uitstekend te bereiken met de auto en het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid (eigen parkeerplaats).
  • Kleine groepen: het aantal deelnemers is 6-8 , waardoor er genoeg tijd is voor vragen en uitleg.
  • Alle stappen van het brood bakken komen aan bod: keuze van de juiste ingrediënten, afwegen, kneden, rijstijden, het op de juiste wijze vormen (o.a. boule, batard, knoop-/vlechtbroodjes) en het brood afbakken. Ook leer je hoe je een recept kunt uitrekenen/omrekenen. Uiteraard kun je al je vragen (ook over brood bakken in een broodbakmachine) stellen. Er wordt tijdens de workshops niet met speltbloem of speltmeel gebakken.
  • Voor het kneden van het deeg is een Bear Teddy Varimixer, een KitchenAid Heavy Duty en twee Rofco spiraalkneders beschikbaar. Uiteraard kan ik ook laten zien hoe je deeg met de hand kunt kneden.
  • Het brood wordt afgebakken in een Rofco B40 oven.
  • Na afloop neem je uiteraard al je zelf gebakken broden/broodjes mee naar huis! Tip: neem een grote tas mee.
  • Inclusief naslagmateriaal en recepten.
  • Koffie, thee, frisdrank en iets lekkers horen er natuurlijk ook bij. Bij alle workshops is een lunch met verschillende broodsoorten inbegrepen.
  • Graag op tijd aanwezig zijn, de deur is 10 minuten voor de aangegeven aanvangstijd open. Op zaterdag is het hek van de parkeerplaats meestal dicht. Ik kom het om 10.20 uur opendoen.
  • Tijdens de workshop zijn er diverse artikelen/ingrediënten te koop, onder andere verschillende rijsmandjes, broodbakblikken, pizzastenen, bloem en meel, mesjes om brood mee in te snijden (zgn. lame), lepelweegschalen, deegschrapers, deegstekers, bakkerszout, moutmeel, houten pizzascheppen/schietplankjes en bak-/werkmatten. Betalen kan contant of via pin.

Workshop brood bakken


Bagels of Sinclair (let op: deze workshop wordt in het Engels gegeven)
€ 62,50, inclusief belegde broodjes
Tijdens deze workshop bak je onder leiding van Mark Sinclair de perfecte bagels. Bagels worden eerst gekookt en daarna afgebakken in de oven. Vergeet niet als je je opgeeft voor deze workshop de tijd erbij te zetten waarop je de workshop wilt volgen.

  • 6 mei, woensdag, 10.00 – 14.00 uur - vol
  • 6 mei, woensdag, 16.00 – 20.00 uur - vol

Breads of Sinclair (let op: deze workshop wordt in het Engels gegeven)
€ 80,00, inclusief lunch, 10.30 - ± 17.00 uur
Tijdens deze workshop bak je onder leiding van Mark Sinclair verschillende van zijn broden. Deeg in de koelkast bewaren, kneden, rijzen, verschillende manieren van vormen en tenslotte afbakken, het komt allemaal aan de orde.
  • 7 mei, donderdag - vol
  • 8 mei, vrijdag- vol
  • 9 mei, zaterdag - vol

Basisworkshop brood bakken 1: vloerbrood en busbrood
€ 67,50, inclusief lunch, 10.30 – ± 17.00 uur
We bakken tijdens deze workshop verschillende broden, zowel in een broodbakvorm (busbrood) als direct op een bakplaat of steen (vloerbrood). Het vloerbrood (boule en een batard) laten we rijzen in rijsmandjes.

  • 28 april, dinsdag - vol
  • 22 mei, vrijdag - vol
  • 28 mei, donderdag - vol
  • 20 juni, zaterdag - vol
  • 8 juli, woensdag - vol
  • 18 juli, zaterdag - vol
  • 30 juli, donderdag - vol
  • 5 augustus, woensdag - 1 plaats

Basisworkshop brood bakken 2: zachte en harde broodjes
€ 67,50 , inclusief lunch, 10.30 – ± 17.00 uur
We bakken tijdens deze workshop harde broodjes (pistolets) en zachte bolletjes/puntjes/knoop- en/of vlechtbroodjes. Je krijgt duidelijke uitleg hoe je pistolets en knoop- en vlechtbroodjes vormt.

  • 20 mei, woensdag - vol
  • 26 mei, dinsdag - vol
  • 2 juni, dinsdag - vol
  • 2 juli, donderdag - vol
  • 18 augustus, dinsdag - 3 plaatsen

Basisworkshop brood bakken 3: vloerbrood en zachte broodjes
€ 67,50 , inclusief lunch, 10.30 – ± 17.00 uur
Deze workshop is een combinatie van basis 1 en 2. We bakken vloerbroden en zachte bolletjes/puntjes/knoop- en/of vlechtbroodjes. Het vloerbrood (in de vorm van een boule en een batard) laten we rijzen in rijsmandjes.

  • 30 april, donderdag - vol
  • 12 juni, vrijdag - vol
  • 10 juli, vrijdag - vol
  • 28 juli, dinsdag - 1 plaats
  • 1 augustus, zaterdag - vol
  • 20 augustus, donderdag - vol

Workshop zuurdesembrood
€ 67,50, inclusief lunch, 10.30 – ± 17.00 uur
Tijdens deze workshop staat het fenomeen ‘zuurdesem’ centraal. De volgende vragen komen onder andere aan de orde: hoe maak je het, wat is er anders ten opzichte van brood met toegevoegde gist, hoe reken je recepten voor brood met zuurdesem uit en hoe onderhoud je desem. Uiteraard bakken we ook verschillende broden (wel met een klein beetje gist anders zijn we niet op tijd klaar!). Na afloop krijg je -naast je gebakken broden- desem mee naar huis zodat je het geleerde direct in de praktijk kunt brengen. NB: als je nog nooit brood hebt gebakken is het handig om eerst een basisworkshop te volgen.

  • 13 mei, woensdag - vol
  • 30 mei, zaterdag - vol
  • 4 juni, donderdag - vol
  • 16 juni, dinsdag- vol
  • 4 juli, zaterdag - vol
  • 16 juli, donderdag - vol
  • 24 juli, vrijdag - 2 plaatsen
  • 7 augustus, vrijdag - 5 plaatsen
  • 22 augustus, zaterdag - vol

Combinatieworkshop: stokbrood en hartig brood
€ 70,00, inclusief lunch, 10.30 – ± 17.00 uur
Na het volgen van deze workshop bak je stokbrood voortaan zelf! Technieken om stokbrood te vormen en in te snijden komen aan de orde. Ook bakken we hartig brood/broodjes. Lekker bij de barbecue, een kop soep of bij de borrel.

  • 2 mei, zaterdag - vol
  • 18 juni, donderdag - vol
  • 30 juni, dinsdag - vol
  • 22 juli, woensdag - vol

Combinatieworkshop Vlechtbrood en zoet (feest)brood
€ 75,00, inclusief lunch, 10.30 – ± 17.00 uur
We bakken tijdens deze workshop een feestelijk gevuld brood of zoete broodjes. Ook bakken we twee verschillende vlechtbroden. Je krijgt uitleg hoe je mooie strengen kunt maken en verschillende vlechttechnieken komen aan de orde. Groot succes als je gasten krijgt.

  • 14 juli, dinsdag - 3 plaatsen

Untitled

Algemene voorwaarden:

  • Workshops gaan definitief door bij deelname door 4 personen. Het maximum aantal deelnemers is 6 - 8 (verschilt per workshop).
  • Binnen 2 weken na ontvangst van de inschrijvingsbevestiging dient het totale workshopbedrag te zijn voldaan onder vermelding van je naam + datum workshop.
  • Je aanmelding wordt definitief zodra de betaling is ontvangen. Indien de betaling 2 weken na de inschrijvingsbevestiging nog niet is ontvangen, behoudt Uit de keuken van Levine zich het recht voor om de gereserveerde plaats weer vrij te geven.
  • Afmelden kan uitsluitend per e-mail en is kosteloos tot 3 weken van tevoren, bij afmelding vanaf 3 weken van tevoren vindt 50% restitutie plaats, bij afmelding vanaf 1 week van tevoren vervalt het recht op restitutie. Natuurlijk mag je ook een plaatsvervanger sturen (wel graag vooraf doorgeven).
  • Uit de keuken van Levine behoudt zich te allen tijde het recht voor om een workshop niet door te laten gaan (bij ziekte/persoonlijke omstandigheden). In dat geval wordt er in overleg naar een andere datum gezocht of wordt het betaalde bedrag gerestitueerd.
  • Deelname aan de workshops c.q. het bedienen van de kneedmachines en ovens is op eigen risico.

Uit de keuken van Levine
KvK: 51534673

Postadres:
Uit de keuken van Levine
Bedrijfsverzamelgebouw De Compagnie
Geestbrugkade 32
2281 CX Rijswijk

Workshopruimte/bezoekadres (alleen op afspraak):
De workshopruimte is gelegen aan de achterzijde van Bedrijfsverzamelgebouw De Compagnie en is te bereiken via de parkeerplaats in de Frederiklaan tussen de huisnummers 13 en 17. De workshopruimte is gelegen aan de linkerkant van de parkeerplaats, tegenover de fietsenstalling.

Workshop brood bakken