Workshops Brood bakken


In het overzicht hieronder staan de data voor de verschillende workshops Brood bakken tot en met oktober 2014. Data vanaf november 2014 t/m februari 2015 volgen eind oktober/begin november. 

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe data? Als je me een e-mail stuurt dan ontvang je bericht als er nieuwe data zijn.

Alle workshops worden gegeven in Rijswijk (nabij Den Haag) in een ruime locatie die van alle gemakken is voorzien. De locatie is uitstekend te bereiken met de auto en het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.

Heb je vragen of wil je meer informatie stuur me dan een e-mail.

Lees ook "Alle informatie op een rijtje" en de "Algemene voorwaarden" hieronder.


Aanmelden/informatie:  
Per e-mail via workshopbroodbakken@me.com * onder vermelding van de naam + datum van de workshop en je naam, adres en telefoonnummer. Aanmeldingen worden in volgorde van ontvangst verwerkt. Je ontvangt vervolgens per e-mail een bevestiging van je aanmelding met aanvullende informatie en de wijze van betalen. Aanmeldingen zonder persoonlijke gegevens worden niet in behandeling genomen.
 
*Klik op de e-maillink om je e-mailprogramma automatisch te openen, het juiste e-mailadres en het onderwerp zijn dan al ingevuld.



Alle informatie op een rijtje:

  • De locatie is in Rijswijk (nabij Den Haag) en is uitstekend te bereiken met de auto en openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid.
  • Kleine groepen: het aantal deelnemers is 6-8 , waardoor er genoeg tijd is voor vragen en uitleg. 
  • Alle stappen van het brood bakken komen aan bod: keuze van de juiste ingrediënten, afwegen, kneden, rijstijden, het op de juiste wijze vormen (o.a. boule, batard, knoop-/vlechtbroodjes) en het brood afbakken. Ook leer je hoe je een recept kunt uitrekenen/omrekenen. Uiteraard kun je al je vragen (ook over brood bakken in een broodbakmachine) stellen. Er wordt tijdens de workshops niet met speltbloem of speltmeel gebakken.
  • Voor het kneden van het deeg is een Bear Teddy Varimixer, een KitchenAid Heavy Duty, een Mixmaster Espressions en twee Rofco spiraalkneders beschikbaar. Uiteraard kan ik ook laten zien hoe je deeg met de hand kunt kneden.
  • Het brood wordt afgebakken in een Rofco B40 oven.
  • Na afloop neem je uiteraard al je zelf gebakken broden/broodjes mee naar huis! Tip: neem een grote tas mee.
  • Inclusief naslagmateriaal en recepten.
  • Koffie, thee, frisdrank en iets lekkers horen er natuurlijk ook bij. Bij alle workshops is een lunch met verschillende broodsoorten inbegrepen.
  • Graag op tijd aanwezig zijn, de deur is 10 minuten voor de aangegeven aanvangstijd open.
  • Tijdens de workshop zijn er diverse artikelen/ingrediënten te koop, onder andere verschillende rijsmandjes, broodbakblikken, pizzastenen in verschillende formaten, bloem/meel, mesjes om brood mee in te snijden (zgn. lame), lepelweegschaal, deegschrapers, deegstekers, bakkerszout, moutmeel, houten pizzascheppen/schietplankjes en bak-/werkmatten Graag contant afrekenen of het bedrag ter plekke met je mobiel overmaken op mijn rekening. Er is geen pinautomaat aanwezig of in de omgeving.


Basisworkshop brood bakken 1: vloerbrood en busbrood
€ 67,50, inclusief lunch, 10.30 – ± 17.00 uur
We bakken tijdens deze workshop verschillende broden, zowel in een broodbakvorm (busbrood) als direct op een bakplaat of steen (vloerbrood). Het vloerbrood (boule en een batard) laten we rijzen in rijsmandjes. Aan bod komt ook brooddeeg gemaakt met een voordeeg (poolish, biga, pate fermentee).
  • 22 oktober, woensdag - vol
  • 1 november, zaterdag - vol 
  • 6 november, donderdag - vol
  • nieuwe data volgen


Basisworkshop brood bakken 2: zachte en harde broodjes
€ 67,50 , inclusief lunch, 10.30 – ± 17.00 uur 
We bakken tijdens deze workshop harde broodjes (pistolets) en zachte bolletjes/puntjes/knoop- en/of vlechtbroodjes. Je krijgt duidelijke uitleg hoe je knoop- en vlechtbroodjes vormt.

  • 30 september, dinsdag - vol
  • 17 oktober, vrijdag - vol 
  • nieuwe data volgen 


Basisworkshop brood bakken 3: vloerbrood en zachte broodjes
€ 67,50 , inclusief lunch, 10.30 – ± 17.00 uur
Deze workshop is een combinatie van basis 1 en 2. We bakken vloerbroden en zachte bolletjes/puntjes/knoop- en/of vlechtbroodjes. Het vloerbrood (in de vorm van een boule en een batard) laten we rijzen in rijsmandjes. 
  • 11 oktober, zaterdag - vol
  • 29 oktober, woensdag - vol
  • nieuwe data volgen

Workshop zuurdesembrood 
€ 67,50, inclusief lunch, 10.30 – 1± 17.00 uur
Tijdens deze workshop staat het fenomeen “zuurdesem” centraal. De volgende vragen komen onder andere aan de orde: hoe maak je het, wat is er anders ten opzichte van brood met toegevoegde gist, hoe reken je recepten voor brood met zuurdesem uit en hoe onderhoud je desem. Uiteraard bakken we ook verschillende broden (wel met een klein beetje gist anders zijn we niet op tijd klaar!). Na afloop krijg je -naast je gebakken broden- twee verschillende desems mee naar huis zodat je het geleerde direct in de praktijk kunt brengen. NB: als je nog nooit brood hebt gebakken is het handig om eerst een van de basisworkshops te volgen.

  • 9 oktober, donderdag - vol
  • 25 oktober, zaterdag - vol
  • nieuwe data volgen 


Workshop Italiaans brood: ciabatta + focaccia
€ 67,50 , inclusief lunch, 10.30 – ± 17.00 uur
Deze workshop is niet geschikt voor beginners; enige broodbakervaring is een must. We werken tijdens deze workshop namelijk met deeg met een hoog vochtgehalte waardoor het deeg lastig te verwerken is.

  • nieuwe data volgen


Combinatieworkshop: stokbrood en hartig brood
€ 70,00, inclusief lunch, 10.30 – ± 17.00 uur
Na het volgen van deze workshop bak je stokbrood voortaan zelf! Technieken om stokbrood te vormen en in te snijden komen aan de orde. Ook bakken we hartig brood/broodjes. Lekker bij de barbecue, een kop soep of bij de borrel.

  • nieuwe data volgen


Combinatieworkshop: croissants en gevlochten brood
€ 70,00, inclusief lunch, 10.30 – ± 17.30 uur
Niets lekkerder dan een croissant tijdens een zondags ontbijt. Die bak je na het volgen van deze workshop voortaan zelf. Voor het maken van croissants is enige broodbakervaring handig. Ook bakken we een vlechtbrood. Je krijgt uitleg hoe je mooie strengen kunt maken en verschillende vlechttechnieken komen aan de orde. Groot succes als je gasten krijgt.

  • 14 oktober, dinsdag - vol
  • nieuwe data volgen


Workshop zoet (feest)brood
75,00, inclusief lunch, 10.30 – ± 17.00 uur
We bakken tijdens deze workshop een feestelijk gevuld brood en zoete broodjes
  • nieuwe data volgen


Algemene voorwaarden:

  • Workshops gaan definitief door bij deelname door 4 personen. Het maximum aantal deelnemers is 6 - 8 (verschilt per workshop).
  • Binnen 2 weken na ontvangst van de inschrijvingsbevestiging dient het totale workshopbedrag te zijn voldaan onder vermelding van je naam + datum workshop.
  • Je aanmelding wordt definitief zodra de betaling is ontvangen. Indien de betaling 2 weken na de inschrijvingsbevestiging nog niet is ontvangen, behoudt Uit de keuken van Levine zich het recht voor om de gereserveerde plaats weer vrij te geven.
  • Afmelden kan uitsluitend per e-mail en is kosteloos tot 3 weken van tevoren, bij afmelding vanaf 3 weken van tevoren vindt 50% restitutie plaats, bij afmelding vanaf 1 week van tevoren vervalt het recht op restitutie. Natuurlijk mag je ook een plaatsvervanger sturen (wel graag vooraf doorgeven).
  • Uit de keuken van Levine behoudt zich te allen tijde het recht voor om een workshop niet door te laten gaan (bij ziekte/persoonlijke omstandigheden). In dat geval wordt er in overleg naar een andere datum gezocht of wordt het betaalde bedrag gerestitueerd. 
  • Deelname aan de workshops c.q. het bedienen van de kneedmachines en ovens is op eigen risico.

Uit de keuken van Levine
KvK: 51534673

Postadres:
Bedrijfsverzamelgebouw De Compagnie
Geestbrugkade 32
2281 CX Rijswijk

Workshopruimte/bezoekadres (alleen op afspraak):
De workshopruimte is gelegen aan de achterzijde van Bedrijfsverzamelgebouw De Compagnie en is te bereiken via de parkeerplaats in de Frederiklaan tussen de huisnummers 13 en 17. De workshopruimte is gelegen aan de linkerkant van de parkeerplaats, tegenover de fietsenstalling.