07 oktober 2009

Cursus brood bakken

Het gaat eindelijk dan toch gebeuren…… ik ga een cursus brood bakken geven. Kookwinkel Oldenhof in Hilversum heeft me gevraagd om in hun grote en mooie kookstudio op de 2e etage van de winkel deze cursus te verzorgen. De vraag of ik dat wil was makkelijk te beantwoorden maar dan begint het denken. Hoe pak ik dat aan? Welke recepten ga ik gebruiken? Wat ga ik allemaal uitleggen? Ook de tijd is een factor waar rekening mee moet worden gehouden. Brood bakken kost immers tijd, het duurt mimimaal drie uur voordat je een lekker brood uit de oven kan toveren. De recepten mogen dus niet al te ingewikkeld zijn en met lange rijstijden. Inmiddels ben ik er voor het grootste deel uit en staat het meeste op papier.

Ik weet uit eigen ervaring dat het lastig is om een grotere groep mensen allemaal na afloop tevreden naar huis te laten gaan. De een wil dit weten, de ander dat. Zoveel vragen, zoveel antwoorden. Ook voor brood bakken gaat het op dat er meerdere wegen naar Rome leiden. Samen met Gaston, de “huiskok van Oldenhof” ga ik mijn uiterste best doen er een leuke en leerzame middag van te maken. Het vormen van brood en broodjes zal zeker aan bod komen, net als zaken waar je op moet letten, tips, uitleg over ingrediënten en uiteraard zal ik proberen alle vragen (ook over brood bakken in een broodbakmachine) te beantwoorden.

Er kan gekozen worden uit diverse recepten. Het moet lukken – als iedereen een beetje doorwerkt - om meerdere heel verschillende broden/broodjes te bakken en na afloop mee naar huis te nemen.

Cursusdata:
  • 31 oktober 2009
  • 30 januari 2010
Tijd:
  • 11.00 – 16. 00 uur
Graag 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn opdat we op tijd kunnen beginnen

Waar:
Oldenhof Kookstudio
's Gravelandseweg 8
1211 BR Hilversum
035 640 06 07
Routebeschrijving

Aanmelden:
Via dit formulier op de website van kookwinkel Oldenhof

Je hoeft niets mee te nemen, ingrediënten, recepten en schorten liggen klaar en de afwas wordt gedaan.

19 opmerkingen:

Monique zei

Arden, ik denk er over om me ook in te schrijven, maar wat me enigzins tegenhoudt is de afstand. Ik woon in Vlaardingen en moet met het openbaar vervoer komen.Is wel te doen natuurlijk...je cursus lijkt me wel leuk om te doen!
Ik ga er nog even over nadenken.

Monique

Anoniem zei

Wat leuk Arden, jammer dat ik niet dichter in de buurt woon. Veel succes en een fijne middag gewenst.

Grroetjes, Yvette

Anoniem zei

Lijkt mij ook wel leuk maar ik woon in Papendrecht.
Dus ook aardig uit de buurt en ben niet zo`n held als het druk is op de weg.
Toen schreef je naar mij als antwoord dat je het ook wel eens voor 2 pers.thuis doet.
Zou dat niet dichterbij zijn?
En hoeveel kost zo`n bakkerij programma.Hi Hi....

groetjes van Hilda

Levine zei

Monique en Hilda: ik moet zelf ook nog een eindje reizen (met de trein) naar Hilversum, zelf woon ik namelijk bij Den Haag. Als er interesse is voor een cursus bij mij thuis voor max. 2 personen (dat is inderdaad dichterbij voor jullie dan Hilversum) stuur me dan een mail en ik vertel de details. Mijn e-mailadres staat bovenaan in de linkerbalk.

Monique zei

Nou Arden, ik kom in januari naar je cursus :-) !!

Monique

Lila-Loesje zei

Hoi arden, Ik kom ook in Januari naar je cursus, samen met mn moeder (vanuit Boskoop ;))

Levine zei

Monique en Noa-Lynn: leuk dat jullie je aangemeld hebben!

Bar zei

Wat leuk zeg! Is inderdaad heel spannend, maar je kan het...je brood ziet er super mooi uit!

Anoniem zei

Is de cursus ook geschikt voor gevorderde broodbakkers, die inspiratie willen op doen?

Lien zei

Wat leuk! Heel veel succes en veel plezier met het geven van de cursus!!

Levine zei

De vraag of de cursus ook geschikt is voor gevorderde broodbakkers vind ik wat lastig om te beantwoorden. Mijn eerste reactie zou nee zijn, maar ook van je weet maar nooit. In ieder geval komen de basisbegrippen rondom brood bakken (zoals verhoudingen, deeggevoel, rijstijden enz)aan de orde, dat is dus meer voor beginners. Verder wil ik nog wat vertellen en laten zien - zoals ook in het bericht staat - en de cursisten het zelf laten doen over vormen (o.a. vlecht- en knoopbroodjes. Verder staat vragen uiteraard vrij. Misschien dat men daar nog inspiratie uit kan opdoen.

Rian zei

Ha Arden,
Wat ontzettend leuk dat je de cursus gaat geven! Samen met een collega kom ik ook. Eindelijk eens echt met je praten!Succes met de voorbereidingen. Groetjes, Rian

Levine zei

Hallo Rian,

Leuk dat je komt! In oktober of in januari?

Rian zei

Ha Arden,
Ik kom in januari pas.........
Geduld is een schone zaak!
Groetjes, Rian

Anoniem zei

Even voor de duidelijheid, het is 65 euro voor 1 keer 3 uur cursus?

Levine zei

Het is 65 euro voor 5 uur cursus (11.00 - 16.00 uur), inclusief alle ingredienten, recepten, lunch. Alle informatie staat duidelijk op de site van Oldenhof.

Anoniem zei

Beste Arden, Sinds een week geniet ik van mijn pre-pensioen. Omdat ik het gezellig vind om brood te bakken ben ik op een van mijn eerste geniet dagen eens gaan snuffelen op internet voor een lekker recept. Ben bij toeval op je site terecht gekomen en met verbazing de overheerlijke recepten gelezen. Je schrijfwijze is bijzonder leuk. Ben gelijk aan het bakken geslagen en heb al aardig wat van je recepten gemaakt. Toen ik las over de cursus heb ik me meteen opgegeven, tezamen met twee vriendinnen. Ook al is het behoorlijk ver (komen van onder Rotterdam vandaan), kijk ik al uit naar zaterdag

Alvast bedankt. Atty

Levine zei

Hallo Atty, bedankt voor de complimenten en leuk dat je/jullie naar Oldenhof komen. Tot zaterdag :-)

Anoniem zei

Een berichtje voor wie nog aarzelt om zich voor de cursus in januari op te geven: mijn zus en ik hebben de cursus vandaag gevolgd en we hebben een topdag gehad! Mooi en lekker brood gebakken en naar huis genomen. Inmiddels is alles helaas alweer opgesmikkeld, maar van de informatie en recepten die we op papier mee naar huis kregen hebben we vast nog lang plezier!

Levine nogmaals bedankt voor deze superleuke dag! Het bakvirus hield mij al langer in zijn greep, maar na vandaag ben ik NOG enthousiaster en fanatieker geworden.

Groetjes, mamuffin.