Parelhoenfilet met honing en mosterd
Recept printen
- 4 parelhoenfilets met vel en klein botje *
- zout en versgemalen peper
- 4 eetlepels honing
- 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
- 1 ½ eetlepel citroensap, vers geperst
- 2 theelepels Dijon mosterd
- 1 theelepel milde paprikapoeder
- snuf cayenne peper
- braadslede, ingevet
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Meng de honing met de knoflook, citroensap, mosterd, paprikapoeder en cayenne peper in een schaaltje door elkaar.
Dep de parelhoenfilets met keukenpapier droog en bestrooi met zout en versgemalen peper. Bestrijk de filets aan beide zijden met het honingsausje. Leg met de velkant naar boven in de braadslede.
Bak de parelhoen 10 minuten, bestrijk dan nogmaals met het honingsausje (alleen de bovenkant) en laat in nog 10 minuten verder gaar worden. Direct serveren.
Eet smakelijk!
Bron: aangepast recept van Food & Wine
1 opmerking:
Hallo Levine,
Ik kwam bij toeval dit recept van je tegen. Ik maak ook wel eens "suprême de pintade" maar dan haal ik het vel er af en bak dat in een droge koekepan tot het krokant is. Beetje zout erop en dan op het filetje leggen als dat klaar is. Dat braad ik trouwens om en om aan in de koekenpan en dan 9 minuten in de oven op 200 graden, erg lekker, parelhoen...
Een reactie posten