26 maart 2008

Terug van weggeweest

Nee, ik was niet echt weg, ik was gewoon thuis en aan het werk. Mijn weblog is er de laatste weken alleen helemaal bij ingeschoten. Te druk, te moe, te veel andere dingen aan mijn hoofd, ik kreeg daardoor geen letter op "papier", mijn computer had kuren en onze provider denkt dat wij 's avonds niet willen surfen op het internet, berichten naar Blogger en foto's naar Flickr uploaden gaat dus ook niet. Helaas is het internetprobleem na vele telefoontjes a 0,30 cent per minuut naar de helpdesk nog steeds niet verholpen. Overdag hebben we een uitstekende tot redelijke internetverbinding (maar dan werken we), echter na 18.15 uur (als we thuiskomen) kunnen we bijna geen website meer bereiken. Na middernacht gaat het weer redelijk, maar ja, dan slapen we. Het probleem ligt niet bij onze verbinding, maar bij de provider, maar dat willen ze natuurlijk niet toegeven. Tijdens al onze telefoontjes hebben we de meest krankzinnige antwoorden gekregen en worden we met een kluitje in het riet gestuurd. Gisteravond kregen we te horen dat er aan het probleem wordt gewerkt en dat het 5 - 10 werkdagen duurt. Afijn, we wachten het nog even af, maar als het volgende week nog niet is verholpen dan kan Telfort (voorheen Tiscali) een boze brief verwachten.

Ook was ik de afgelopen weken in een soort van bak- en kookstaking. Ik kan af en toe niet meer bedenken wat ik op tafel moet zetten. De een wil geen varkensvlees, de ander geen lams- en kalfsvlees. Zoonlief werkt in z'n vrije tijd in een kiprestaurant en kan daardoor geen kip meer zien. Witlof, andijvie en allerlei koolsoorten (waaronder bloemkool) zijn uit den boze, broccoli hebben ze al te vaak gegeten. Dochterlief heeft bedacht dat ze een tijdje geen melkproducten (en dus ook geen kaas, room, boter) wil eten en dan valt er een hoop af hoor! Er staat dus nu sojamelk, sojakookroom, sojatoetjes en geitenkaas in de koelkast, maar ja, dan vinden wij weer niet lekker (behalve dan de geitenkaas, die lust iedereen hier).

Maar goed, ik heb er toch weer zin in. Vanaf nu dus weer regelmatiger (als onze provider wil meewerken) recepten op mijn weblog!

Op dit moment staat er een grote pan met o.a. rundvlees, uien, wat tomatenpuree, mosterd, laurierblaadjes, bier en runderbouillon op een laag vuurtje te sudderen. Op het aanrecht staan 2 broden te rijzen en in de koektrommel vanmorgen gebakken chocolade muffins.

Eet smakelijk maar weer!

9 opmerkingen:

Steenbakkertje zei

Ben blij te lezen dat alles met de gezondheid goed gaat althans daar lees ik geen nare dingen over begon mij al zorgen te maken.

Tja niemand zegd dat je elke week iets moet publiceren natuurlijk wel leuk voor de fans :-) maar het moet voor jouw wel leuk blijven !

Ach en dat andere met die provider dat zal ook wel in orde komen je hebt tenslotte thuis een IT'er die kan vast wel aan die provider aan zijn verstand peuteren dat ze de boel niet in de maling moeten nemen.

Waar ik wel nieuwsgierig naar ben is de snuisterijen die je miscchien wel gekocht heb in de vs vind ik altijd prachtig het hoeft voormij niet doelmatig/practisch te zijn ( zal wel in de genen zitten) .

Wacht met spanning af wat komen gaat .

Turf (Loes) zei

Fijn dat je er weer bent. Heb je de afgelopen weken gemist.

janjoke zei

Ook ik maakte me zorgen (keek bijna elke dag) en ben heel blij dat het 'alleen maar' o.a. een probleem met de provider is. En inderdaad, het moet voor jou ook leuk blijven.
Ik lees trouwens dat er een grote pan staat te sudderen. Gebruik je daar de slowcooker niet voor?
Trouwens, bij mij staat nu ook een fles wodka met vanillestokjes 'te trekken'. Erg bedankt voor deze tip. Groetjes van johuls.

Silvia zei

Gelukkig, geen "enge" dingen! Kijk weer uit naar je nieuwe berichten, keek elke dag of je er weer was. Lees echt graag je berichten en er komt zo vaak iets uit jou keuken bij ons op tafel!

breadchick zei

Oh, I was wondering what had happened to you. I hate dealing with internet providers almost as much as I hate dealing with the electric company.

Well, I'm glad you at least feel like cooking a bit again, even if everyone isn't on the same diet!

Anoniem zei

Leuk dat je weer on-line bent. Meerdere malen op je site gekeken en gedacht wat is loos.... Vind het altijd erg leuk om je verhalen en recepten te lezen en wacht met smart af of er nog een stukje over New York komt waar ik binnenkort zelf ook naar toe ga.

Gr. Monique

marion zei

Hoi, Gezellig dat je er weer bent maar doe vooral rustig aan. En over 'dat lust ik niet' gesproken; wij zijn een gezin van 3 en de mannen lusten geen melkproducten (ook geen soja gelukkig wel kaas) en geen tomaten en nog wat ander klein spul niet. Daaaaag veel lekkere recepten. Maar donderdag is mijn dag en dan kook ik precies wat ik wil! Heerlijk. groetjes Marion.

monique zei

Snap het helemaal !!
Witlof...in de kliko hier.
Totdat...stronkjes halveren, kern eruit ( bitter) . Koken en afgieten. Dan : Stronkjes in ovenschaal, snijvlak naar boven, "verse" geitenkaas erover kruimelen en...sprietsjes honing, uit zo'n spuit / doseerflesje. even in de oven...meid, zelfs ik eet nu witlof met plezier . Bron van dit recept ? De weightwatchers !! Geen zorgen dus !!

Anoniem zei

mam wat ben je toch lief :D
xo!