08 augustus 2011

Kipfilet met zoetzure saus

Sweet and Sour Chicken

Een supermakkelijk recept en het kan eigenlijk niet mislukken. De voorbereidingen zijn in een mum van tijd gedaan en vervolgens gaan de stukken kipfilet samen met de zoetzure saus nog een uurtje in de oven. In die tijd wordt de kip superzacht en dikt de saus in.

Het recept vond ik op het weblog van de Brown Eyed Baker, een weblog waar ik regelmatig rondstruin. Ik heb het gerecht voor 2 personen gemaakt en de hoeveelheid kipfilet gehalveerd, de hoeveelheid saus heb ik wel gemaakt zoals in het oorspronkelijke recept staat. Voor ons precies de juiste hoeveelheid.

Een aanrader dit recept!

Kipfilet met zoetzure saus (2 personen)
Recept printen

Kip:
  • 2 kipfilets, in grote stukken gesneden
  • zout en versgemalen peper
  • maïzena
  • 1 ei
  • ± 3 eetlepels zonnebloemolie
Zoetzure saus:
  • 150 gram suiker
  • 4 eetlepels/60 ml tomatenketchup
  • 120 ml rijstazijn
  • 1 eetlepel/15 ml sojasaus
Verwarm de oven voor op 160 °C.

Bestrooi de stukken kipfilet met zout en versgemalen peper. Doe de maïzena in een diep bord en klop het ei los, ook in een diep bord.

Haal de stukken kipfilet eerst door de maïzena en vervolgens door het losgeklopte ei.

Verhit de olie in een koekenpan of wok en bak de kipfilet snel - in 2 gedeelten - rondom bruin.

Verdeel de kipfilet over de bodem van een ovenschaal.

Maak de zoetzure saus door alle ingrediënten door elkaar te roeren. Schenk de saus over de kipfilet in de ovenschaal. Zorg dat alle stukken bedekt zijn met saus.

Zet de schaal in het midden van de oven en laat de kip in 50 – 60 minuten gaar worden en de saus indikken. Draai de stukken kipfilet iedere 15 minuten om.

Serveer er rijst en groenten bij.

3 opmerkingen:

Dzoli zei

Voordat wij naar Nieuw Zeeland kwamen heb ik nooit iets zoet zuur gegeten.In een maaltijd bedoel ik.
Maar dat is alangng geleden\.Nu eet ik het, heel graag zelfs en daarom ben ik blij met elk recept:)

Anoniem zei

De tomatenketchup komt die uit een flesje of maak je die ook zelf?

Ik maak zelf tomatenpuree en tomatenketchup van zelf gekweekte tomaten. Heerlijk van smaak! We hadden niet genoeg tomaten om een jaarvoorraad tomatenketchup en tomatenpuree te maken.
Daarnaast weck ik ook nog een basistomatensaus om zelf soep en saus te maken.
Ria

CompuInfo zei

Erg goed idee van de maizena en ei, wel beetje aan de zoete kant, heb hem iets geneutraliseert met nog lepen ketjap en extra lepen tomatenketchup.

Chris