19 oktober 2010

Kipfilet met groenten en creme fraiche

Blogger laat op dit moment niet toe dat ik foto's upload. Komt mooi uit, want ik ben helemaal vergeten een foto van dit gerecht te maken ;-).

Kipfilet met groenten en crème fraîche
Recept printen
  • 2 kipfilets (± 450 gram), in reepjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 -2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 250 gram (grot)champignons, in schijfjes
  • 2 rode (punt)paprika's, in stukjes
  • 1 theelepel(gerookt) paprikapoeder
  • ½ theelepel mosterdpoeder
  • 10 gram bloem
  • 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • 200 ml droge witte wijn
  • zout, versgemalen peper
  • 125 ml crème fraîche
Verhit 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie in een braadpan. Bak de reepjes kipfilet snel om en om, tot ze bijna gaar zijn. Schep uit de pan op een bord, zet afgedekt weg. Verhit de resterende olijfolie en bak daarin de ui op matig vuur glazig. Voeg de knoflook, paprika en champignons toe en laat ± 5 minuten zachtjes meebakken. Meng intussen de bloem met het paprikapoeder en mosterdpoeder. Strooi de bloem over de groenten, roer goed door laat even garen. Strooi de Provençaalse kruiden erover, voeg de wijn toe en laat het mengsel al roerend binden. Roer de crème fraîche erdoor en breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper. Roer er als laatste de reepjes kip door. Laat de kip in een paar minuten op zacht vuur verder gaar worden.

Lekker met rijst of pasta.

3 opmerkingen:

Hanaâ zei

Klinkt lekker. Romige sauzen vind ik altijd erg lekker met rijst of pasta!

Unknown zei

Vanavond gegeten.
Was erg lekker! Komt bij mijn favoriete recepten.

Marjoke zei

Ook zonder foto 'klinkt' het erg lekker. Nu net een van die recepten die ik tenminste aan het eind van een drukke werkdag nog kan maken.
Bedankt, Arden.