27 november 2006

Kokoskip

Met kip kan je alle kanten op en het staat in 'Huize Arden' dan ook regelmatig op tafel. Dit keer heb ik kipfilets gekruid, een krokant korstje gegeven met geraspte kokos en broodkruimels, even aangebakken in een koekenpan en verder gaar laten worden in de oven.

Kokoskip
  • 1 teentje knoflook
  • flinke mespunt gemberpoeder
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 2 kipfilets
  • zout en peper
  • bloem
  • 1 ei
  • 1 eetlepel water
  • ± 40 gram geraspte kokos
  • ± 40 gram broodkruimels
  • boter
  • scheutje witte wijn
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Pers de knoflook in een knoflookpers uit. Vermeng met de gemberpoeder en mosterd.
Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bestrijk ze met het knoflookmengsel.
Doe wat bloem op een bord. Klop het ei los met het water in een diep bord of schaaltje. Meng de geraspte kokos en de broodkruimels en doe ook op een bord.

Haal de kipfilets eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en vervolgens door het kokos-broodkruimmengsel.

Verhit in een koekenpan de boter en bak de kip op zacht vuur aan beide kanten goudbruin (± 2 minuten per kant).

Doe de filets over in een vuurvaste schaal of braadslede. Blus het bakvet af met een scheutje witte wijn en schenk dit bij de filets.
In de oven in ongeveer 10 - 15 minuten verder gaar laten worden. Halverwege omdraaien.
De broodkruimels heb ik gemaakt van een paar sneetjes oud wit brood: korstjes eraf snijden en in kleine blokjes snijden. In een keukenmachine tot kruimels malen.









Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: