28 februari 2016

Boek 2 en data workshops brood bakken t/m augustus 2016


Boek twee: Meer brood uit eigen oven

Het is een beetje stil op mijn blog maar dat betekent niet dat ik stil zit. Achter de schermen wordt er hard gewerkt. Mijn volgers op Facebook hebben al een paar keer de tags #boek2 en #meerbrooduiteigenoven voorbij zien komen en nu deel ik het grote nieuws ook hier: ik ben bezig met een tweede boek! Ook dit boek staat weer geheel in het teken van brood. Gistbrood, brood met een voordeeg, desembrood, zoet en hartig brood, brood voor elke dag, bijzonder brood, over de grens, het komt allemaal aan bod. Het boek is onderverdeeld in een aantal hoofdstukken met recepten en bevat ook weer uitleg en tips. De komende maanden zal ik af en toe al een tipje van de sluier oplichten. Het boek ligt vanaf november in de winkels.

Samen met mijn broer Ridder van Doorne ben ik inmiddels begonnen met het maken van de stap voor stap foto's. Aan het einde van de dag maken we ook altijd nog een paar foto's van de eindresultaten (en daarna eten we de broden lekker op ...).

Stapvoorstapfotosboek2

Nieuwe data workshops tot en met augustus 2016

Tussen al het geschrijf, recepten testen en foto's maken door blijf ik uiteraard ook workshops geven.

Klik hier om naar de pagina te gaan met alle informatie over de verschillende workshops vanaf april tot en met augustus 2016.

Workshop Mark Sinclair 2015

Workshop 'Bagels' en 'Breads of Sinclair'

In de laatste week van mei zijn er weer bijzondere workshops gepland. Deze geef ik niet zelf, maar worden gegeven door de Amerikaanse bakker Mark Sinclair van Sinclair’s Bakery. Mark bakt in en verkoopt zijn brood vanuit een heuse foodtrailer. Op zijn YouTube kanaal kun je een aantal filmpjes bekijken.

De workshops van Mark waren vorig jaar een groot succes en ik ben heel blij dat hij dit jaar weer naar Nederland komt. Uiteraard ben ik tijdens de workshops van Mark ook aanwezig.

Op 25 mei staan er twee workshops ‘Bagels of Sinclair” gepland en op 26, 27 en 28 mei zijn de ‘Breads of Sinclair’ aan de beurt. Klik hier voor meer informatie over de workshops. Geef je snel op, want vol is vol. Let op: deze workshops worden in het Engels gegeven.

Nieuwsgierig naar Mark? Kijk dan naar een filmpje dat vorig jaar tijdens één van zijn workshops is opgenomen. Meer filmpjes kun je vinden op mijn YouTube kanaal.


9 opmerkingen:

Nell zei

Geweldig, Levine, een tweede boek! Ik kijk er reikhalzend naar uit.

Johanna zei

Oh, wat spannend. Nog meer bakplezier. Ik schrijf me alvast in voor je nieuwe boek. Groet Johanna

Agnes zei

Ik ben ook nieuwsgierig naar jouw nieuwe boek en ga het zeker kopen! Ik wens jou er veel succes mee en bedankt voor al die lekkere broodrecepten en natuurlijk ook de kookrecepten.
Groetjes
Agnes

marionblogt zei

Jammer dat het nog zo lang duurt tot november. Programma ziet er weer geweldig uit!

Anja zei

Leuk, weer een nieuw boek! Voor mij ben je momenteel de autoriteit op het gebied van thuis broodbakken. Ik lees met veel plezier je weblog, probeer af en toe zelf eens wat uit, en heb net de hand gelegd op je eerste boek. Daar staat zoveel informatie in, dat het van mij ook een handboek had mogen heten.

Levine zei

Beste Anja, dank voor de complimenten :-). Veel bakplezier!

Yvonne zei

Goedemorgen, waar en wanneer geef je een workshop broodbskken? Ik hoor t graag van je. Groeten Yvonne

Levine zei

@Yvonne, er staat een link in het artikel. Zie de zin 'Klik hier enz. Als dan op het woordje 'hier' klikt ga je naar de pagina met de workshops. En je kunt ook bovenaan de pagina op het tabblad 'Workshops brood bakken' klikken.

Mama Deborah zei

Je volkoren brood is goed gelukt. Ben bijna bang dat boek 2 van je nodig hebt ipv boek 3. Workshops kan je ook doen met Google meet. Mij lijkt dat wel leuk.