Slecht weer en geen zin om de deur uit te gaan om boodschappen te doen. Dat wordt koken uit de voorraadkast en koelkast.
Uitgangspunt was dit recept van Naturally Elly. Wat ik niet in huis had, heb ik vervangen door andere ingrediënten met als resultaat een erg lekkere salade. Snel klaar en voor herhaling vatbaar! Ik had het plan om iets van de salade over te houden voor de lunch morgen, maar daar is niet veel van terecht gekomen. Al wat overbleef was een klein beetje onderin de schaal.
Wij aten er een stukje gebakken kalkoenfilet (bestrooid met versgemalen peper, zout en Ras El Hanout) bij.
Marokkaanse salade met wortel en quinoa (2 - 3 personen)
- 250 gram worteltjes, schuin in plakjes van ± 1 cm gesneden
- 1 rode ui, in halve ringen
- 1 ½ eetlepel olijfolie
- 2 theelepels Ras El Hanout
- 250 gram gekookte rode quinoa, afgekoeld
- ± 75 gram licht gezouten geroosterde amandelen (met velletje)
- 100 gram ‘ready to eat’ gedroogde abrikozen, in vieren
- 4 eetlepels platte peterselie, grof gehakt
- 2 eetlepels verse koriander, grof gehakt
- sap van ½ sinaasappel
- 2 - 3 eetlepels olijfolie
- zout, versgemalen peper
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg een velletje bakpapier op een bakplaat en verdeel de plakjes wortel en ringen ui over de bakplaat. Strooi er de Ras El Hanout over en besprenkel met olijfolie. Hussel (met je handen) door elkaar.
Zet het bakblik in het midden van de oven en rooster de groenten in 20 - 25 minuten beetgaar. Laat afkoelen.
Meng in een schaal het wortel/uimengsel, gekookte quinoa, amandelen, abrikozen, peterselie en koriander door elkaar. Klop het sinaasappelsap los met de olijfolie en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schenk over het mengsel in de schaal en schep door elkaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten