Een snelle pasta met een romige saus. Het recept vond ik op de blog van Kookgek Wilma. En ik kon het niet laten om er iets aan te veranderen: ik heb er ook nog een rode puntpaprika en verse basilicum aan toegevoegd.
Pasta met courgette, paprika en spekjes (2 personen)
- 175 - 200 gram pasta naar keuze
- 125 gram gerookte spekblokjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 rode puntpaprika, in stukjes
- 1 courgette, in blokjes
- 200 gram roomkaas (Monchou)
- 50 gram versgeraspte Parmezaan
- 10 blaadjes verse basilicum
- zout en versgemalen peper
- Kook terwijl je de saus maakt de pasta al dente. Bewaar ± 1 dl kookvocht.
- Doe de spekblokjes in een (hapjes)pan en bak op middelhoog vuur uit.
- Voeg de olijfolie toe en laat heet worden
- Voeg de paprika en courgette toe en laat een paar minuten bakken.
- Zet het vuur laag, voeg de roomkaas toe en laat smelten.
- Voeg al roerend enkele lepels kookvocht van de pasta toe tot een romige saus ontstaat.
- Voeg de Parmezaan toe en laat smelten in de saus.
- Voeg de gekookte pasta toe en voeg indien nodig nog een beetje kookvocht toe.
- Scheur de blaadjes basilicum in stukjes en voeg toe.
- Breng het gerecht op smaak met zout en peper en serveer meteen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten