26 maart 2008

Snelle pasta

De grote pan met suddervlees waar ik het in mijn vorige bericht over had staat inmiddels in de koelkast. Aan het einde van de middag belden namelijk zowel mijn zoon als dochter dat ze niet vandaag maar morgen komen eten en of dat erg was. Nee hoor, dan bewaar ik het vlees voor morgen. Geen probleem en veel plezier vanavond :-).

Een duik in de voorraadkast en koelkast en in mijn receptenarchief leverde de volgende smakelijke snelle maaltijd op:

Lintpasta met Parmezaanse kaas, pijnboompitten en citroen (4 personen)
Recept printen
  • half bosje (platte) peterselie, fijngeknipt
  • 3 eetlepels (45 ml) goede olijfolie
  • rasp van 1 citroen
  • 2 eetlepels (30 ml) citroensap
  • flinke snuf gemalen zwarte peper
  • snuf zout
  • 350 gram lintpasta
  • 100 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
  • handje pijnboompitten
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.

Roer in een schaaltje 2/3 van de peterselie, de olijfolie, citroenrasp en -sap, peper en zout door elkaar en laat 30 minuten staan.

Kook de pasta beetgaar. Giet de pasta af, maar vang ± 120 ml kookvocht op. Doe de pasta terug in de pan en voeg het peterseliemengsel, de kaas en de pijnboompitten toe. Roer er als laatste wat van het achtergehouden kookvocht door. Bestrooien met de achtergehouden peterselie en direct opdienen.

Ik heb de helft van bovenstaand recept genomen voor ons tweetjes. We aten er een stukje gebakken kipfilet en een gemengde salade bij.

Eet smakelijk!

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat gezellig dat je er weer bent. We hadden je echt gemist. Gelukkig dat er niet iets echt naars aan de hand was,alleen een onwillige internetprovider, en dat kan al naar genoeg zijn trouwens.

Drie keer raden wat er vanavond bij ons op tafel staat..... juist ja dit recept.

Groetjes truus