Gisteravond had ik mijn desem ververst en vanmorgen stond hij vrolijk te bubbelen op het aanrecht. Mijn plannetje om desembrood te bakken viel echter door een verkeerde planning in duigen. Ik had de desem in de koelkast kunnen zetten maar bedacht me opeens dat ik er ook iets lekkers voor bij de koffie van kon bakken. En voilà ....
Ik heb actieve desem gebruikt. Je kunt deze koek ook maken met inactieve desem die maximaal 1 week in de koelkast heeft gestaan.
Het makkelijke aan deze koek is dat hij binnen 1 uur klaar om te serveren is en je kunt hem invriezen.
Heb je geen zuurdesem of ben je geen fan van zuurdesem? Er staat al een vergelijkbaar recept op mijn blog zonder desem, klik hier.
Chocolate chip cookie bars met zuurdesem
- 280 gram patisseriebloem of patentbloem
- 7 gram baking soda
- 0,5 theelepel zout
- 1 zakje espresso poeder (optioneel)
- 113 gram gesmolten roomboter, afgekoeld
- 50 gram kristalsuiker
- 188 gram lichtbruine basterdsuiker
- 50 gram ei (= 1 M ei)
- 8 gram vanille extract
- 100 gram desem op basis van tarwebloem, 100% hydratatie (actief of inactief)
- 175 gram bakvaste chocolade druppels
- langwerpige (spring)vorm van ± 28 x 18 cm of vierkant bakblik van ± 22 cm, ingevet en bekleed met bakpapier
Erg lekker en heel makkelijk te maken!
BeantwoordenVerwijderenIk heb starter met roggenmeel en volkoren tarwemeel, kan ik dat ook gebruiken? Ziet er heerlijk uit 😋
BeantwoordenVerwijderen