Pagina's

14 juni 2021

Kip Tikka Masala uit de Instant Pot

Kip Tikka Masala

Alweer een simpel te maken gerecht uit de Instant Pot. Ik hoefde er niet eens voor naar de supermarkt, ik had alles in huis. Voordeel van een goed gevulde kruidenkast en vriezer! 

In plaats van een Instant Pot kan ook een ander merk elektrische pressure cooker worden gebruikt, bijvoorbeeld de Crockpot Express of de Ninja Foodi. De knoppen hebben een andere naam, de werking is hetzelfde. Het gerecht kan uiteraard ook in een pan op het vuur worden gemaakt.


Kip Tikka Masala uit de Instant Pot

  • 450 gram kippendijfilet
  • zout naar smaak
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijn gesneden of geraspt
  • 1 volle theelepel vers geraspte gemberwortel
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel koenjit/kurkuma
  • 1/2 theelepel garam masala
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1/4 theelepel gemalen kardemom 
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 200 gram bloemkool in kleine roosjes (vers of diepvries)
  • 80 gram doperwten (diepvries)
  • 125 ml kokosmelk
  • verse korianderblaadjes voor garnering (optioneel)
  1. Snijd de kip in blokjes en bestrooi met zout.
  2. Zet de Instant Pot aan, druk op Sauté en zet de temperatuur op More.
  3. Doe de olie in de binnenpan. Voeg als Hot op het display verschijnt de ui in de pan en fruit een paar minuten aan tot de ui glazig is. Voeg knoflook, gember en kruiden (korianderpoeder t/m kardemom) toe en bak even mee.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe en roer het geheel door, schraap de bodem van de pan schoon.
  5. Pureer de saus met een staafmixer (of doe het in een blender).
  6. Voeg de stukjes kip toe en roer erdoor.
  7. Druk op Keep Warm/Cancel om het programma te stoppen. Doe de deksel op de pan en zet het ventiel op Sealing. Druk op Manual/Pressure Cook en stel 15 minuten High Pressure in.
  8. Draai als de tijd verstreken is het ventiel naar Venting om de stoom te laten ontsnappen en de druk te laten dalen. Verwijder de deksel.
  9. Voeg de bloemkool en de doperwten toe en roer door elkaar.
  10. Doe de deksel weer op de pan en zet het ventiel op Sealing. Druk op Manual/Pressure Cook en stel 2 minuten High Pressure in.
  11. Draai als de tijd verstreken is het ventiel naar Venting om de stoom te laten ontsnappen en de druk te laten dalen. Druk op Keep Warm/Cancel op het programma te stoppen. Verwijder de deksel.
  12. Voeg de kokosmelk toe en roer het mengsel voorzichtig door elkaar.
Serveer er gekookte rijst bij. De liefhebbers kunnen nog wat fijngesneden verse koriander over de Tikka Masala strooien.


Dit artikel bevat affiliatielinks.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten