Pagina's

08 september 2011

Ciabatta

Ciabatta

Prachtige ciabatta al zeg ik het zelf :-).

Het geheim van zo'n prachtige ciabatta met grote gaten is naast een goed recept (dat spreekt natuurlijk voor zich), bloem met een hoog eiwitgehalte (ik heb tarwebloem met een eiwitgehalte van 13,8% gebruikt), heel nat deeg (78% hydratatie), een aantal keren stretch & fold, geduld en bakken op een broodbaksteen. Het recept voor deze ciabatta komt uit het boek Baking Artisan Bread (één van mijn favoriete broodbakboeken) van Ciril Hitz.

In het filmpje hieronder zie je Peter Reinhart die de stretch & fold techniek demonstreert:



Wil je ook leren zo'n prachtige ciabatta te bakken? Dat kan! Er zijn nog plaatsen bij de workshop Italiaans brood.

10 opmerkingen:

  1. Dit ciabatta is je fanatstisch gelukkt.Zal niet veel nodig zijn erop om een lekkere lunch te maken:))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mm dat ziet er mooi uit dat brood maar wat een werk
    ik heb een broodbakmachine en dat vindt ik wel erg handig
    en het smaakt zo lekker als het net gebakken is heerlijk
    gr sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmmm reactie 1 is wederom verdwenen. Dit is de tweed poging Ziet er super uit die ciabatta!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha Levine,
    Ik heb vandaag weer genoten! Het resultaat van de workshop hebben we net gegeten, manlief smulde er ook van. De foto's staan inmiddels op mijn blog.
    Nog bedankt en tot de volgende keer ... Italiaans.
    Groet, ook aan 'hij van boven', Angelika

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er prachtig uit! Mijn complimenten!! (Waar haal je de 13,8% bloem vandaan?)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er lekker uit! Zoals alles op je blog, ik krijg zo'n trek als ik al die lekkere broden zie. Ze staan ook zo mooi op de foto! Het zou zo maar kunnen dat mijn vader en ik binnenkort eens een workshop komen volgen, ook hij is erg enthousiast.

    Groetjes Laura

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @Soepkipje: voor deze ciabatta heb ik Amerikaanse patentbloem van de Zuidmolen gebruikt, http://www.de-zuidmolen.nl/
    Ik gebruik er ook wel Manitobabloem voor, heeft ook een hoog eiwitgehalte. Manitobabloem haal ik om de hoek bij Italiaanse winkel.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @Laura: leuk, jullie zijn van harte welkom. Ik zou niet te lang wachten met aanmelden, heb nog maar bij enkele workshops plaats voor 2 personen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. waar is het recept ? zou ik ook graag maken !

    BeantwoordenVerwijderen