Kersencake met kaneel
Recept printen
Cake:
- 140 gram zelfrijzend bakmeel
- ½ theelepel kaneel
- 50 gram lichtbruine basterdsuiker
- snufje zout
- 1 groot ei, los geklopt
- 60 ml melk
- 85 gram ongezouten roomboter, gesmolten
- 350 gram verse kersen, ontpit
- 25 gram patentbloem
- ¼ theelepel kaneel
- 25 gram lichtbruine basterdsuiker
- 25 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur en in kleine stukjes
- vierkante of ronde bakvorm van 20 cm, ingevet
- poedersuiker om te bestrooien
Doe de ingrediƫnten voor de bovenlaag in een kleine kom. Wrijf met je vingers de boter erdoor tot een kruimelig geheel. Dit kan ook in een kleine foodprocessor gedaan worden. Ik heb daarvoor de kleinste kom van mijn Magimix gebruikt. Zet apart tot gebruik.
Zeef het zelfrijzend bakmeel, kaneel, basterdsuiker en zout boven een kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg het ei, melk en gesmolten boter toe. Mix vanuit het midden met een handmixer goed door elkaar tot een dik beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm, strijk de bovenkant met de achterkant van een lepel glad.
Verdeel de ontpitte kersen over het beslag, duw ze er een klein beetje in.
Strooi de bovenlaag over de kersen.
Bak de cake in 30 - 35 minuten gaar. De cake is gaar als een in het midden gestoken prikker er droog uitkomt. Laat in de bakvorm afkoelen.
Bestrooi voor het serveren met wat poedersuiker.
Eet smakelijk!
Bron: GoodFood
Die ziet er lekker uit! Ik ben dol op kersen!
BeantwoordenVerwijderenGroetje
Frederika
Ook ik vind het een aantrekkelijk recept. Alleen - waarom moet je verse kersen gebruiken? Kun je niet net zo goed kersen uit een pot nemen (zonder sap)?
BeantwoordenVerwijderenVuursteentje
Vuursteentje, verse kersen zijn veel lekkerder dan kersen uit een pot en zijn ook minder "nat". Als je kersen uit een pot wilt nemen moet je ze heel goed laten uitlekken en droogdeppen voordat je ze gaat gebruiken. Het kan dus wel, kersen uit een pot gebruiken voor dit recept. Ik vind dat zelf minder lekker en nu er nog kersen zijn gebruik ik verse.
BeantwoordenVerwijderenHelaas zijn de kersenbomen hier al ruim een maand kaal..............
BeantwoordenVerwijderenMaar volgend jaar ga ik dit zeker eens proberen want het ziet er errug lekker uit!
Lekkere cake, Arden! Ik heb hem gisteren gemaakt en geproefd. Vandaag smaakt ie nog beter! Ik heb voor de bovenlaag wel beduidend meer bloem gebruikt (zo'n 60 gram), omdat ik anders geen kruimels kreeg. (Ik maakte het kruimeldeeg met de hand, misschien maakt dat nog uit)
BeantwoordenVerwijderenBedankt weer voor het recept!
Groetjes, Mamuffin.