Gisteravond maakte ik deze pastasaus en zoonlief en echtgenoot vonden hem erg lekker (met andere woorden: deze mag ik vaker maken en het mag op mijn weblog). Ik vond de saus trouwens ook lekker.
Bolognesesaus
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 gram (dikke plak) pancetta, in reepjes (of gerookt ontbijtspek)
- 2 uien, gesnipperd
- 1 grote teen knoflook, gesnipperd
- 500 gram half om half gehakt
- 400 ml runderbouillon
- 2½ dl droge witte wijn
- 1 blikje tomatenpuree van 140 gram
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- vers gemalen peper
- 2 dl slagroom
- 2 eetlepels peterselie, fijn geknipt
Verhit in een grote braadpan met dikke bodem de olijfolie, voeg de pancetta toe en bak zachtjes uit. Voeg de ui en knoflook toe en bak glazig. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
Voeg de wijn toe en laat wat inkoken, voeg vervolgens de bouillon, tomatenpuree, Italiaanse kruiden en wat peper toe. Laat zonder deksel ± 30 minuten zachtjes koken, zodat een dikke saus ontstaat. Roer er als laatste de slagroom door. Maak op smaak met peper (zout is meestal niet nodig omdat de pancetta en bouillon ook al zout zijn) en peterselie.
Serveren met al dente gekookte pasta en bestrooi aan tafel met vers geraspte Parmezaanse kaas.
Ziet er weer erg lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenZou dr zo trek in krijgen.
Ik heb een link op mijn weblog geplaatst, als je dat niet wilt haal ik hm dr weer af.
Laat maar weten als ik hm weg moet halen.
Marloes
Oh that looks really delicious.
BeantwoordenVerwijderenHey Arden,
BeantwoordenVerwijderenLekker recept en toch ga ik er een kanttekening bij plaatsen.
In je recept heb je het over 1 thl. gedroogde Italiaanse kruiden.
Wat zijn “Italiaanse” kruiden, het is niet om jou aan te vallen maar welke melange kun je Italiaanse kruiden noemen?
Remi
Hey Remi,
BeantwoordenVerwijderenIn iedere supermarkt zijn potjes met gedroogde Italiaanse kruiden te koop, vandaar dat ik er geen specificatie aan heb gegeven. Ik gebruik zelf de "I love Italy" kruiden van Herb 'n Spices: http://blend-kruidenmix.herbsnspices.nl/love-italy-italiaanse-kruiden-p-745.html
Groetjes :-)
Deze saus gister gemaakt en er lasagne mee gemaakt. In één woord heerlijk, heel erg bedankt voor dit recept.
BeantwoordenVerwijderenDeze saus vandaag laten maken door mijn vrouwtje en ze was heerlijk ! Super lekker recept...
BeantwoordenVerwijderen