Ieder jaar weer ga ik op zoek naar de ideale kerstkandidaten. En ook ieder jaar weer op het laatste moment! Ik blader al mijn kooktijdschriften, kookboeken, knipsels en mappen door, zoek op internet en uiteindelijk 'prik' ik er een paar. Ik probeer altijd recepten uit voordat ik ze mijn gasten voorzet om vreselijke missers te voorkomen.
De ideale kandidaten moeten aan een aantal voorwaarden voldoen:
- alle gasten 'moeten' het lusten;
- niet al te ingewikkeld zijn zodat ik tussendoor ook nog andere dingen kan doen;
- een gedeelte moet kunnen worden voorbereid omdat ik op de kerstdag zelf niet met een rood hoofd tussen gasten en keuken heen en weer wil rennen;
- ze moeten echt lekker zijn (maar smaken verschillen, dat besef ik me);
- het mag wel wat kosten, maar ook weer niet zoveel dat ik net zo goed luxe uit eten had kunnen gaan.
- Cranberry tulband (voor bij de koffie)
- Gemarineerde eendeborstfilet met bosbessen (hoofdgerecht)
- Aardappelrozetjes (bijgerecht)
- Advocaatmousse (nagerecht)
De 4 geteste kandidaten zijn goed bevonden, maar of ze het uiteindelijk ook worden? Ik heb nog geen idee! Altijd weer die twijfel hè, of er toch nog niet iets lekkerders is..... (hoewel de eendeborst wel heeeeel erg lekker was!).
De recepten kan je vinden door naar beneden te scrollen of op de naam te klikken van het gerecht.
Nu zoek ik nog naar kandidaten voor een voorgerecht. Iemand suggesties?
Ik heb nog wel een suggestie, maar ik moet het eerst nog maken en fotoën en op de blog zetten. Staat op de planning. Is altijd een groot succes. Vegetarisch, dag van te voren te maken én voor serveren alleen in de oven.
BeantwoordenVerwijderenDus nog even geduld.... Het meeste zal je vast in huis hebben. (kleine -tastytom-formaat- tomaten, kruiden, o.a. munt)
Maar je zal vast genoeg andere ideeën hebben daar twijfel ik niet aan
Klinkt nu al lekker. Weet het nog steeds niet, dus recept is zeer welkom!
BeantwoordenVerwijderen