Pagina's

21 augustus 2018

Pasta met courgette, paprika en spekjes

Pasta met courgette, paprika en spekjes

Een snelle pasta met een romige saus. Het recept vond ik op de blog van Kookgek Wilma. En ik kon het niet laten om er iets aan te veranderen: ik heb er ook nog een rode puntpaprika en verse basilicum aan toegevoegd.

Pasta met courgette, paprika en spekjes (2 personen)
  • 175 - 200 gram pasta naar keuze
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode puntpaprika, in stukjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 200 gram roomkaas (Monchou)
  • 50 gram versgeraspte Parmezaan
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • zout en versgemalen peper

  1. Kook terwijl je de saus maakt de pasta al dente. Bewaar ± 1 dl kookvocht.
  2. Doe de spekblokjes in een (hapjes)pan en bak op middelhoog vuur uit.
  3. Voeg de olijfolie toe en laat heet worden
  4. Voeg de paprika en courgette toe en laat een paar minuten bakken.
  5. Zet het vuur laag, voeg de roomkaas toe en laat smelten.
  6. Voeg al roerend enkele lepels kookvocht van de pasta toe tot een romige saus ontstaat.
  7. Voeg de Parmezaan toe en laat smelten in de saus.
  8. Voeg de gekookte pasta toe en voeg indien nodig nog een beetje kookvocht toe.
  9. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes en voeg toe.
  10. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en serveer meteen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten