Pagina's

22 mei 2018

Kipfilet met zongedroogde tomaten in romige saus

Kipfilet met zongedroogde tomaten in romige saus

Het prachtige weer van vandaag vraagt om een zonnig gerecht. Zoals jullie inmiddels van mij gewend zijn is dit gerecht niet al te ingewikkeld en snel klaar.

Kipfilet met zongedroogde tomaten in romige saus (2 personen)
  • 2 kipfilets
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eetlepels ongezouten roomboter
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • snuf gedroogde chilivlokken of paar draaien uit de molen chilipeper
  • 240 ml kippenbouillon (of 60 ml witte wijn en 180 ml kippenbouillon)
  • 120 ml slagroom
  • 50 gram zongedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • 40 gram Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • ¼ theelepel gedroogde tijm
  • ¼ theelepel gedroogde oregano
  • ¼ theelepel gedroogde basilicum
  • paar blaadjes verse basilicum, in reepjes
  • 1 theelepel maïzena, los geroerd met water (optioneel)

Leg de kipfilets tussen plasticfolie of bakpapier en sla ze wat platter. Bestrooi met zout en versgemalen peper.

Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de kipfilets bijna gaar, aan iedere kant ± 3 minuten. Haal ze uit de pan, leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie.

Zet het vuur laag en verhit de resterende boter in de koekenpan. Voeg de knoflook en gedroogde rode peper toe en bak al roerend 1 – 2 minuten. Voeg kippenbouillon, slagroom, reepjes zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas, gedroogde tijm, oregano en basilicum toe. Breng aan de kook en laat zachtjes een beetje inkoken, ± 5 minuten. Leg de kipfilets in de saus en laat in nog ± 5 minuten gaar en weer warm worden. Bind de saus eventueel met het maïzenapapje. Garneer met basilicum en serveer meteen.

Serveer er pasta naar keuze bij. Wij aten er zoodles ('pasta' van courgette) bij.

Bron: Damn Delicious
BewarenBewaren

1 opmerking: