Pagina's

14 september 2012

Kipfilet met zoet-zure saus (2)


Een recept zonder foto, dat komt niet zo vaak voor op mijn blog. Er is een simpele verklaring voor: ik was weer eens verschillende dingen tegelijk aan het doen. Dit gerecht klaarmaken, brood aan het bakken, MasterChef Australië op de iPad aan het kijken en tafel dekken. Ook nog een leuke foto maken ging echt niet lukken!

Om toch een foto te bekijken van dit gerecht surf je via deze link naar de site waar ik het recept vond. Ik vind het erg moeilijk om een recept precies te volgen, ook dit keer is het niet helemaal gelukt. Onderstaand mijn versie.

Door het frituren van de kipblokjes kost dit gerecht iets meer tijd, maar het is zeker de moeite waard!

Kipfilet met zoet-zure saus (2 personen)
Recept printen
  • 250 gram kipfilet of kippendijenvlees, in stukken
  • 1 eetlepel/15 ml droge sherry
  • 1 groene paprika, in (schuine) stukjes
  • 2 bosuitjes, in (schuine) stukjes van 2 cm
  • 2 teentjes knoflook, dunne plakjes
  • zonnebloemolie
Beslag:
  • 20 gram tarwebloem
  • 20 gram maïzena
  • 60 ml water
  • ¼ theelepel baking soda/natriumbicarbonaat/zuiveringszout
Zoetzure saus:
  • 3 eetlepels/45 ml tomatenketchup
  • 3 eetlepels/45 ml zoete chilisaus
  • 1 theelepel hoisinsaus
  • ½ theelepel Worcestershiresaus
  • ½ theelepel rijstazijn
  • ½ theelepel oestersaus
  • 3 eetlepels/45 ml water
  • ½ theelepel maïzena
  • witte peper naar smaak
  • snuf zout
Marineer de kipstukjes ± 10 minuten in de sherry.

Roer de ingrediënten voor de saus in een schaaltje door elkaar. Zet apart tot gebruik.

Roer alle ingrediënten voor het beslag in een schaal door elkaar.

Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een wadjan/wok. Haal de stukjes kip door het beslag en frituur ze in de hete olie. Let erop de kip helemaal gaar wordt, niet te kort frituren en niet alles tegelijk! Laat de gefrituurde kipstukjes uitlekken op een stuk keukenpapier.

Schenk de olie op 2 eetlepels na uit de wadjan/wok.

Roerbak de knoflook lichtbruin in de olie. Voeg de paprika en de bosui toe en roerbak mee. Voeg de zoetzure saus toe en breng het geheel aan de kook. Schep de gefrituurde kipstukjes erdoor en serveer.

Wij aten er gekookte rijst bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten