Pagina's

21 november 2010

Worteltjestaart

Worteltjestaart

Een aanrader, deze makkelijk te maken worteltjestaart!

Worteltjestaart

Taart:
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram geraspte wortel
  • snufje zout
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 2 grote eieren, los geklopt
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 gram gehakte walnoten of pecannoten
Glazuur:
  • 185 gram verse roomkaas (Mon Chou)
  • 2 eetlepels/30 ml citroensap
  • 50 gram poedersuiker
Vet een springvorm van 20 cm Ø in en bedek de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 °C (boven-/onderwarmte).

Smelt de boter en roer in een kom samen met de suiker, wortel, zout, speculaaskruiden en eieren door elkaar.

Zeef zelfrijzend bakmeel en bakpoeder boven de kom met het wortelmengsel en schep er met een spatel doorheen. Schep er als laatste de walnoten of pecannoten doorheen.

Schep het mengsel in de springvorm. Bak de taart in ongeveer 60 minuten gaar en bruin. De taart is gaar als een in het midden gestoken prikker er schoon uitkomt.

Glazuur:
Meng (met een mixer) de roomkaas met het citroensap en de poedersuiker door elkaar. Strijk het mengsel over de boven- en zijkant van de taart.

Worteltjestaart

Bron: blog foodiesmagazine (met toestemming geplaatst op mijn weblog)

11 opmerkingen:

  1. WORTELTJESTAART! jam jam. Ik ben groot fan. Ik maak hm ook wel eens. Ander recept wel, maar super lekker. Die van jou ziet er ook heerlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed idee en inderdaad makkelijk te maken! Heb alles in huis, dus voor morgenvroeg op de agenda. Bedankt!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo,

    Lekker weer een taart recept.

    Gaat dit recept van `t weekend proberen.

    groetjes Hilda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Sorry,

    Nog een vraagje.
    Weet u waar ik amarenen kersen kan kopen.
    groetjes Hilda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit lijkt me een heerlijk taart!! Deze komt zeker aan de beurt om te gaan maken.
    Vorige weekend nog het heerlijke franse landbrood gemaakt en de cakebroden, super recepten.

    Moniek

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Altijd als ik bij jou kom kijken krijg ik zo'n onweerstaanbare trek...mmmm,wat ziet het er weer heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hilde: ik denk dat je ze bij een delicatessenwinkel kunt kopen.

    Moniek en MarianneD: bedankt voor de complimenten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mmmmm...ik heb de worteltjestaart gisteravond gemaakt. En ik denk dat hij nu al voor meer dan de helft op is. Collega's zijn me al zeer dankbaar.

    Moniek

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gisteravond je worteltjestaart gebakken en vandaag met de visite gekeurd en wij vonden hemheel erg lekker en ik denk als hij een dag langer staat hij nog lekkerder smaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hallo,

    Allererst gefeliciteerd met zo´n blog vol met mooie en lekkere recepten!

    Vraagje: is de taart genoeg voor 5 personen (omdat ik gasten krijg en ik weet niet voor hoeveel personen een bakvorm van 20cm. is).

    Trouwens, uw chocolade courgette cake recept had een groot succes bij ons.


    Alvast bedankt voor uw antwoord en
    succes in de keuken!

    Groet,
    M.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo M: bedankt voor de complimenten :-). Deze worteltjestaart is ruim voldoende voor 5 personen.

    BeantwoordenVerwijderen