Pagina's

22 december 2008

Mango sorbetijs

Mango-sorbetijs

Gisteren was het de kortste dag van het jaar en is de winter officieel begonnen. Hoogste tijd voor een zomers toetje: ijs! Dit sorbetijs kan een paar dagen in de vriezer bewaard worden. Ik heb hiervoor mijn zelfvriezende Nemox Gelatissimo weer eens uit de kast gehaald.

Mango sorbetijs
Recept printen
  • 2 grote rijpe mango's (± 1 kilo)
  • 130 gram suiker
  • 160 ml/gram water
  • 4 theelepels vers geperst limoensap
  • 1 eetlepel donkere rum of sinaasappellikeur
  • snufje zout
Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pureer samen met de suiker, water, limoensap, rum of sinaasappellikeur en het zout in een foodprocessor. Laat het mengsel in de koelkast ijskoud worden.

Giet het mengsel in een ijsmachine en draai tot ijs. Zonodig in de vriezer verder op laten stijven.

Mango-sorbetijs

Eet smakelijk!

Bron: The Perfect Scoop van David Lebovitz.

3 opmerkingen: