Onze trip naar New York City was zeer geslaagd. Alweer twee weken geleden (how time flies ....) zijn we moe, voldaan, met onze hoofden vol indrukken, met zere voeten en met 1 koffer(tje) meer dan op de heenreis :-) weer op Schiphol geland.
Ik ben er nu drie keer geweest en blijf het een fascinerende stad vinden. Ik heb nog lang niet alles gezien, een vierde bezoek zal er zeker nog eens van komen.
We hebben bijna alles gedaan wat we ons voorgenomen hadden. Tessa kon niet ophouden met winkelen en nog klaagde ze na thuiskomst dat ze niet genoeg had gekocht! Zo is ze ‘vergeten’ een spijkerbroek en een rokje te kopen. Wanneer ze die had moeten kopen weet ik niet, want we kwamen eigenlijk al tijd te kort!
-----------------------------------------
We hebben de NY Cake Decorating, Baking, & Pastry Superstore van onder tot boven bekeken en uiteraard kwamen we met tassen vol bakspullen weer naar buiten. Dit keer stond er geen echtgenoot ongeduldig voorin de winkel op me te wachten en ik kan jullie verklappen dat dat een stuk rustiger winkelt ;-).
Boekenwinkels waren ook niet veilig voor ons. Ik kan voorlopig weer vooruit met bakken ………
Eén van de hoogtepunten was de hele leuke ontmoeting met Mary van The Sour Dough (zie ook mijn vorige bericht). We hadden afgesproken bij Penzeys Spices in de Grand Central Market in Grand Central Station. We stapten bijna gelijkertijd binnen, botsen zowat tegen elkaar aan en herkenden elkaar direct. Eenmaal bij Penzeys aangekomen heb ik met behulp van Mary mijn voorraad vanille extract, amandel extract, sinaasappel- en citroen extract, kruiden en kaneel weer aangevuld. Voorlopig heb ik weer genoeg in huis om al die heerlijke recepten uit mijn nieuwe boeken te bakken.
Al kletsend en kijkend zijn we vervolgens door de Grand Central Market gelopen op weg naar de Dining Concourse in de kelder om daar te gaan lunchen bij Junior’s Cheesecake.
Mary en ik gingen voor de Reuben Sandwich. Tessa durfde die combinatie van smaken niet aan (ze heeft echt wat gemist ...) en koos heel veilig voor een cheeseburger. Als dessert namen we natuurlijk cheesecake! We bestelden drie verschillende smaken, die we vervolgens netjes verdeelden zodat we ze alle drie konden proeven. Heerlijk! We hebben gesmuld!
Mary had als verrassing een zelfgebakken brood voor ons meegenomen. We hebben het diezelfde avond en de volgende morgen helemaal opgegeten. Zo lekker!!! Het is met geen enkel ander brood wat ik ooit gegeten heb te vergelijken, zo zacht van smaak, zo'n mooie structuur! Het geheime ingrediënt: haar potato sourdough starter.
Na onze uitgebreide lunch heeft Mary ons een gedeelte van 5th Avenue laten zien. Uiteraard konden we de boekenwinkel Barnes & Nobles niet zomaar voorbijlopen. We hebben de kookboekenafdeling uitgebreid bekeken en elkaar verteld welke boeken we hebben en welke nog op onze verlanglijstjes staan. Tot mijn grote vreugde vond ik daar het Junior’s Cheesecake Cookbook met daarin 50 To-Die-For Recipes for New York-Style Cheesecake . Nu kan ik de famous Junior Cheesecake's ook thuis gaan bakken :-).
Na een zeer gezellige zaterdagmiddag namen we bij Saks op 5th Avenue afscheid van Mary. Na nog een bezoek aan de H&M waar ik weer geduldig (Tes, schiet nou eens op, zo is het wel genoeg hoor ....) heb moeten wachten totdat Tessa uit de paskamer kwam met nieuwe aanwinsten zijn we terug gelopen naar de Grand Central Market om bij Murray's kaas, boter en vijgenjam te kopen voor bij Mary's brood.
Mary's verhaal over onze ontmoeting is te lezen op haar blog.
-----------------------------------------
Tot slot van dit bericht nog een kijkje in Chinatown.De foto van de superverse "scheermessen" heb ik speciaal voor Meneer Wateetons gemaakt, die is daar namelijk dol op (helaas zijn echtgenote wat minder ....). Ze waren supervers, ze kropen zowat de bak uit!