Alweer een tijd geleden aten we deze zalm, het recept kwam vervolgens in het mapje "Nog een keer maken" terecht, gisteren kwam ik het weer tegen en vanavond hebben we er weer van genoten. Voor het korstje gebruik ik Panko, een Japans broodkruim. Panko blijft knapperig en beschermd de zalm tegen uitdrogen. In plaats van Panko kan ook zelfgemaakt broodkruim gebruikt worden: snijd van een paar sneetjes oud wit brood de korstjes af. Snijd in kleine blokjes en maal in een keukenmachine tot fijn kruim.
In plaats van honingmosterd kan een andere mosterd gebruikt worden, ook met de kruiden kan er gevarieerd worden.
Zalm uit de oven met een knapperig korstje
- 4 dikke zalmmoten (met vel)
- 2 eetlepels honingmosterd
- 2 theelepels verse tijmblaadjes
- 2 eetlepels (platte) peterselie, fijn geknipt
- ± 40 gram Panko (of zelfgemaakt broodkruim)
- 4 theelepels olijfolie
- ½ theelepel (gerookt) paprikapoeder
- zout en versgemalen peper
- zonnebloemolie om ovenschaal in te vetten
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet een braadslede of lage ovenschaal in met een beetje zonnebloemolie.
Leg de moten zalm met de velkant naar beneden in de braadslede. Bestrooi met zout en peper.
Meng de mosterd met 1 theelepel tijmblaadjes. Meng de panko (of de broodkruimels) met de resterende tijmblaadjes, de olijfolie, peterselie en paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper.
Strijk de mosterd over de zalmmoten.
Strooi de gekruide panko (of broodkruimels) over de zalmmoten.
Bak de zalm in 10 - 15 minuten gaar in het midden van de oven. Direct serveren.
Bron: Simply Recipes
Waar koop je de smoked paprika poeder? sligro?
BeantwoordenVerwijderenRené Bos
Bij de Sligro heb ik het nog nooit gezien. Je kunt het o.a online bestellen bij Spanjewinkel.nl: http://www.spanjewinkel.nl/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=22&Itemid=68&vmcchk=1&Itemid=68
BeantwoordenVerwijderenJa hoor - ik heb vorige week tot mijn verrassing de gerookte paprika gezien bij de Sligro in Den Bosch. Ik had hem namelijk al op mijn boodschappenlijstje voor als ik in New York zou komen......kan dus ook hier!
BeantwoordenVerwijderenJe kunt het gewoon in de supermarkt krijgen
VerwijderenAH heeft piment in een kruidenpotje.
BeantwoordenVerwijderenPiment is gerookte paprika.
Piment is zeer zeker geen gerookte paprika. Je haalt 2 dingen door elkaar. Ik zou op de zalm nooit piment gebruiken, dat heeft een hele andere smaak dan gerookte paprika. Zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Piment
BeantwoordenVerwijderenLEKKER !!!!!!
BeantwoordenVerwijderenGerookte paprika op de markt bij kruidenkraampjes of bij Turkse winkeltjes
BeantwoordenVerwijderenHoi Levine, lijkt me heerlijk deze zalm! Ga hem snel maken. Gerookte paprika poeder verkopen ze bij Dille&Kamille! Groetjes Marja
BeantwoordenVerwijderenIk heb deze zalm gemaakt. Héérlijk!! Die staat vaker in de oven bij ons ! Groetjes Marja
BeantwoordenVerwijderenBij Turkse Supermarkt
BeantwoordenVerwijderenis heerlijk.
Nel
Jumbo verkoopt ook gerookt paprikapoeder
BeantwoordenVerwijderenIk ga het recept snel uitvoeren lijkt mee heel lekker
BeantwoordenVerwijderen