English readers please scroll down!
Op het moment dat ik het recept van deze Bread Rolls with arugula and tomatoes ontdekte wist ik dat ik ze 'moest' maken! Het kon niet anders dan dat deze broodjes lekker zouden zijn. Wat een goede combinatie van ingrediënten! Ik moest even geduld hebben (tijdgebrek), maar inmiddels heb ik ze met succes gemaakt. De broodjes zijn niet moeilijk te maken, al vergt het enige handigheid om de deeglap met vulling op te rollen en netjes in plakjes te snijden. Het snijden gaat het beste met een scherp gekarteld mes.
Broodjes met rucola en gedroogde tomaten
Deeg:
- 7 gram droge gist
- 300 gram water, kamertemperatuur
- 500 gram tarwebloem
- 10 gram zout
- 45 gram zachte ongezouten boter
- handje rucola
- ± 75 gram vers geraspte Percorino Romana (of Parmezaanse kaas)
- 100 gram Prosciutto (of Serrano ham)
- 15 stukjes zongedroogde tomaat op olie, in stukjes
- 1 eetlepel olie uit het potje tomaten (of olijfolie)
Vorm een bal van het deeg en leg de deegbal in een licht met olie ingevette kom en laat afgedekt rijzen tot bijna dubbel volume (45 - 60 minuten).
Rol het deeg uit tot een rechthoek.
Verdeel de rucola over de deeglap. Laat de randen vrij.
Strooi de geraspte kaas over de rucola.
Leg daarop de plakjes Prosciutto.
Verdeel daar de stukjes gedroogde tomaat over en besprenkel met wat olie uit het potje tomaten.
Rol het deeg vanaf de lange kant op (begin bovenaan en rol naar je toe).
Snijd de deegrol in stukjes van ± 2 cm.
Leg de rolletjes deeg op een bakmatje/bakpapier op bakplaten. Leg ze enkele centimeters uit elkaar. Laat afgedekt tot bijna dubbel volume rijzen.
Verwarm intussen de oven voor op 200 ºC.
Bak ze in 20 - 25 minuten gaar en bruin.
Eet smakelijk!
Bread Rolls with agurula and sun-dried tomatoes
The moment I saw the recipe of these Bread Rolls with arugula and tomatoes I knew I had to make them! What a great combination of ingredients!
Dough:
- 1 package dry yeast
- 2,5 cups water, roomtemperature
- 17,5 oz all purpose flour
- 1,5 teaspoons salt
- 3 tablespoons unsalted softened butter
- handful of arugula
- 2,75 oz grated Pecorino Romana (of Parmesan cheese)
- 3,5 oz Prosciutto (or Serrano ham)
- 15 pieces sun-dried tomatoes in oil, chopped
- 1 tablespoon oil from the jar of tomatoes (or olive oil)
Lightly oil a large bowl and transfer the dough to the bowl. Cover with plastic wrap. Ferment the dough at room temperature for 45 - 60 minutes, or until it nearly doubles in size.
Roll the dough in a rectangular shape. Distribute the arugula leaves on the dough, then the grated cheese, the prosciutto and the chopped tomatoes. Sprinkle with a bit of oil from the jar sun-dried tomatoes.
Roll the dough, starting form the longest side of the rectangle. Cut portions every inch.
Put them on baking pans. Cover and let them nearly double in size. Meanwhile, preheat the oven to 390 F.
Bake the rolls for 20 - 25 minutes.
Enjoy!
heerlijk, eindelijk een hartig broodje!
BeantwoordenVerwijderendie ga ik ook maken! :-)
Komend, weekend 25 graden, lange zwoele avonden, glaasje wijn en deze broodjes.......mjammie. Ik ga ze zeker maken.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes truus
I´m so glad you liked them! I want to make them again but i´m waiting until I find some good tomatoes I can bake and then use for this.
BeantwoordenVerwijderenze staan nu in de oven, wat een heerlijke geur in huis. ze zie er goed uit. bak ze voor mijn verjaardag morgen, even opwarmen morgen en smullen maar! heb het deeg in de bbm gemaakt, ging goed. heb namelijk (nog geen) kitchenaid, even doorsparen!
BeantwoordenVerwijderenThese look fantastic! That definitely is a wonderful sounding combination of ingredients. And I just happen to have some baby arugula in the greenhouse almost ready to pick. : )
BeantwoordenVerwijderenI found your blog through BlogTopsites and am so glad I did. The part about baking in the description is what caught my eye--and that you sometimes write in English! : )
P.S. We'd love to have you come bake with us at AYearInBread.com. I hope you'll join us and share your bread baking expertise!
Sorry - my nederlands is
BeantwoordenVerwijderennioet zo goed' so I'll have to do this 'en Engels'
This recipe looks just wonderful. I can't wait to try it.
Thanks for the post in English.
BeantwoordenVerwijderenDeze broodjes zijn goddelijk!
BeantwoordenVerwijderenIk heb ze donderdag gemaakt en ingevroren en dit weekend gegeten, even opgewarmt in de oven.
Echt superlekker. M'n dochter van 5 zei zelfs dat ze nog nooit zulk lekker brood had gehad en vroeg of ze het mee naar school mocht. Helaas het is op, maar ze worden beslist vaker gemaakt.
Vandaag deze broodjes gemaakt, ze zien er lekker uit, geuren heerlijk en de smaak is heel goed. Bedankt!
BeantwoordenVerwijderengroeten, Tonia
Hallo,
BeantwoordenVerwijderenHoe zou je deze in de ROFCO bakken ?
Groetjes,
Brigitte
In Rofco bakken: beginnen op ± 220 C en zodra deeg gaat kleuren (na 7 - 10 minuten) terugdraaien naar 50 C. Baktijd blijft hetzelfde.
BeantwoordenVerwijderen