Swedish Visiting Cake
- 200 gram suiker + een beetje om te bestrooien
- geraspte schil van 1 citroen
- 2 grote eieren
- 1/4 theelepel zout
- 1 theelepel vanille extract
- 1/2 theelepel amandel extract
- 135 gram patentbloem
- 113 gram boter, gesmolten en afgekoeld
- 20 gram geschaafde amandelen
Bak de cake in het midden van de oven in 25 - 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen en stort hem dan op een rooster. Je kunt de cake zowel warm als op kamertemperatuur serveren. Goed verpakt blijft de cake enkele dagen (volgens Dorie wel 5) goed. Kan ook prima ingevroren worden.
Goedemorgen!
BeantwoordenVerwijderenIk ga zo dadelijk meteen aan de slag. Alles in huis en viste vanavond, dus dat komt goed uit!
P.S. En dank voor de leuke links!
Arden, that looks wonderful! I've been hesitating over buying this book. It's been on my amazon wishlist for ages and ages, but I think I'll take the plunge now and get it.
BeantwoordenVerwijderenLovely cake! I am just going to read about your visit to New York now.
Toevallig deze week ook gemaakt, maar in een glazen vorm en dan duurt het echt langer voordat ie gaar is :-( was ik even vergeten...
BeantwoordenVerwijderenMaar hij is echt erg lekker en zit zo in elkaar!
Sinds augustus 2008 heb ik dit boek in huis, ik ben er zoooo blij mee! Aangezien ik lid ben van Tuesdays with Dorie bak ik er elke week iets uit, wat mijn collega's natuurlijk erg vervelend vinden aangezien zij het eindresultaat mogen verorberen ;)
BeantwoordenVerwijderen