Pagina's

27 augustus 2018

Roergebakken kip met gember en asperges

Roergebakken kip met gember en asperges

Een tijdje geleden kocht ik een gietijzeren Lodge pan met deksel en ik vind hem geweldig. Hoe heb ik ooit zonder gekund! De pan kan op verschillende manieren gebruikt worden: de platte kant kan als koekenpan en als deksel worden gebruikt op de diepe hapjespan. Een aanwinst voor mijn keuken. Dit heerlijke kipgerecht maakt ik er ook in.

Roergebakken kip met gember en groene asperges
  • 500 gram kipfilet, in blokjes
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 450 gram dunne groene asperges, in 3 stukjes
  • 1 ui, in dunne partjes
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • ¼ theelepel rode pepervlokken
  • 1 eetlepel versgeraspte gember
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt of geraspt
  • 180 ml kippenbouillon
  • 60 ml Kikkoman sojasaus met minder zout
  • 60 ml honing
  • 2 eetlepels maïzena
  • zout en versgemalen peper

Roer in een maatbeker de kippenbouillon, sojasaus, honing en maïzena door elkaar.

Verhit een wok/wadjan of gietijzeren pan, voeg 2 eetlepels olie toe en laat heet worden. Bak de blokjes kip rondom bruin en gaar. Bestrooi ze tijdens het bakken met zout en versgemalen peper. Schep de kipblokjes op een bord en zet apart.

Verhit de resterende eetlepel olie in dezelfde pan en voeg ui en asperges toe. Roerbak 3 minuten en voeg de champignons toe. Bak nog ± 4 minuten en voeg de gember en de knoflook toe en bak 1 minuut mee.

Voeg het kippenbouillonmengsel toe en breng het mengsel al roerend aan de kook. Laat in ± 1 minuut dikker worden. Breng zo nodig op smaak met zout en versgemalen peper. Roer er de kipblokjes door en serveer met rijst.

Bron: Cooking Classy

21 augustus 2018

Pasta met courgette, paprika en spekjes

Pasta met courgette, paprika en spekjes

Een snelle pasta met een romige saus. Het recept vond ik op de blog van Kookgek Wilma. En ik kon het niet laten om er iets aan te veranderen: ik heb er ook nog een rode puntpaprika en verse basilicum aan toegevoegd.

Pasta met courgette, paprika en spekjes (2 personen)
  • 175 - 200 gram pasta naar keuze
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode puntpaprika, in stukjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 200 gram roomkaas (Monchou)
  • 50 gram versgeraspte Parmezaan
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • zout en versgemalen peper

  1. Kook terwijl je de saus maakt de pasta al dente. Bewaar ± 1 dl kookvocht.
  2. Doe de spekblokjes in een (hapjes)pan en bak op middelhoog vuur uit.
  3. Voeg de olijfolie toe en laat heet worden
  4. Voeg de paprika en courgette toe en laat een paar minuten bakken.
  5. Zet het vuur laag, voeg de roomkaas toe en laat smelten.
  6. Voeg al roerend enkele lepels kookvocht van de pasta toe tot een romige saus ontstaat.
  7. Voeg de Parmezaan toe en laat smelten in de saus.
  8. Voeg de gekookte pasta toe en voeg indien nodig nog een beetje kookvocht toe.
  9. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes en voeg toe.
  10. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en serveer meteen.