Pagina's

22 mei 2018

Kipfilet met zongedroogde tomaten in romige saus

Kipfilet met zongedroogde tomaten in romige saus

Het prachtige weer van vandaag vraagt om een zonnig gerecht. Zoals jullie inmiddels van mij gewend zijn is dit gerecht niet al te ingewikkeld en snel klaar.

Kipfilet met zongedroogde tomaten in romige saus (2 personen)
  • 2 kipfilets
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eetlepels ongezouten roomboter
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • snuf gedroogde chilivlokken of paar draaien uit de molen chilipeper
  • 240 ml kippenbouillon (of 60 ml witte wijn en 180 ml kippenbouillon)
  • 120 ml slagroom
  • 50 gram zongedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • 40 gram Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • ¼ theelepel gedroogde tijm
  • ¼ theelepel gedroogde oregano
  • ¼ theelepel gedroogde basilicum
  • paar blaadjes verse basilicum, in reepjes
  • 1 theelepel maïzena, los geroerd met water (optioneel)

Leg de kipfilets tussen plasticfolie of bakpapier en sla ze wat platter. Bestrooi met zout en versgemalen peper.

Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de kipfilets bijna gaar, aan iedere kant ± 3 minuten. Haal ze uit de pan, leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie.

Zet het vuur laag en verhit de resterende boter in de koekenpan. Voeg de knoflook en gedroogde rode peper toe en bak al roerend 1 – 2 minuten. Voeg kippenbouillon, slagroom, reepjes zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas, gedroogde tijm, oregano en basilicum toe. Breng aan de kook en laat zachtjes een beetje inkoken, ± 5 minuten. Leg de kipfilets in de saus en laat in nog ± 5 minuten gaar en weer warm worden. Bind de saus eventueel met het maïzenapapje. Garneer met basilicum en serveer meteen.

Serveer er pasta naar keuze bij. Wij aten er zoodles ('pasta' van courgette) bij.

Bron: Damn Delicious
BewarenBewaren

16 mei 2018

Blog update en nieuws

Vakantie in Australië

Time flies when you're having fun. Hoogste tijd voor een blog update! Het laatste recept plaatste ik vlak voordat ik naar mijn dochter en schoonzoon in Australië vertrok. Ik had allerlei plannen om tijdens de vier weken in Australië allerlei artikelen te schrijven voor mijn blog, maar daar is helemaal niets van terechtgekomen. Alleen op mijn Facebook pagina Uit de keuken van Levine heb ik mijn lezers regelmatig op de hoogte gehouden van mijn culinaire uitspattingen en bevindingen. Ik heb genoten van mijn tijd daar, de weken zijn werkelijk voorbij gevlogen. Prachtig weer, verschillende uitstapjes met mijn dochter gemaakt, heerlijk gegeten (zowel thuis als in restaurants), geluierd bij het zwembad, mooie natuur gezien, taartjes gekocht bij Adriano Zumbo, een bezoek gebracht aan verschillende bakkerijen, heel veel gekletst, uitgebreid geshopt (de supermarkten daar zijn een Walhalla), regelmatig brood gebakken en voor ik het wist zat ik weer in het vliegtuig richting Nederland. Daarna heb ik echt tijd nodig gehad om weer in het gareel te komen, het heeft zeker vier weken geduurd voordat ik mijn draai weer had gevonden. En nu heb ik heimwee naar Australië, ik vind het een geweldig land. Volgend jaar zes weken?

Mijn zoon moppert intussen dat ik weer recepten op mijn blog moet gaan delen want hij heeft nieuwe inspiratie nodig voor het avondeten en andere vaste lezers van mijn blog vragen om meer broodrecepten. Vanaf nu ga ik dus weer vaker mijn blog voorzien van allerlei lekkers om te koken en te bakken.

En over broodrecepten gesproken ..... Ik heb nieuws! Ik ga een derde boek schrijven 😄. Ik zit nu midden in de nadenk- en recepten schrijven fase en binnenkort ben ik nog vaker in mijn workshopruimte te vinden om naast de workshops (want die gaan gewoon door, kijk voor nieuwe data regelmatig op mijn site Brood bakken met Levine) recepten te gaan testen en testen en testen en testen. De opzet van het derde boek wordt iets anders dan het eerste en het tweede maar zal uiteraard geheel in het teken van allerlei lekkere broodjes staan. Een boek schrijven kost tijd en ik ga die tijd ook nemen. Als alles goed gaat ligt het rond september 2019 in de winkels. Ik zal jullie tussendoor op de hoogte houden, hier op mijn blog en op mijn Facebookpagina.

Als afsluiter van deze blogpost een filmpje dat ik maakte in Listerfield Park, 10 minuten rijden van mijn dochter vandaan. Schattiger dan dit kan bijna niet.