Supersimpel en lekker. Neem de beste kippenbouten die je kunt krijgen. Je kunt de bouten ook vervangen door kipkarbonades.
Voor een extra lekkere smaak laat je de kip eerst een aantal uren marineren. De marinade wordt vervolgens gebruikt om de kip gaar in te laten worden.
Wij aten er gekookte krielaardappeltjes en een salade bij.
Kip uit de oven met sinaasappel en citroen
- 4 grote kippenbouten of 8 kipkarbonades
- 4 eetlepels olijfolie
- sap van een ½ citroen
- sap van een ½ sinaasappel
- 1 flinke teen knoflook, fijn gesnipperd
- ½ theelepel gedroogde tijm
- ½ theelepel gedroogde oregano
- ½ theelepel gedroogde rozemarijn
- ½ theelepel paprikapoeder
- ¼ theelepel gedroogde chilivlokken
- 1 ui, in dunne ringen
- ½ sinaasappel, in dunne plakjes
- ½ citroen, in dunne plakjes
- zout en versgemalen peper
- 2 takjes verse rozemarijn
- 2 takjes verse tijm
Roer in een lage schaal de ingrediĆ«nten voor de marinade door elkaar. Leg de kippenbouten erin, 1 x draaien. Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie en zet ± 8 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de kippenbouten in een braadslede en giet de marinade erover. Verdeel de uienringen en de plakjes sinaasappel en citroen over de kippenbouten. Leg de takjes rozemarijn en tijm erop.
Zet de braadslede in de oven en laat de kippenbouten in ± 60 minuten gaar worden. Lepel af en toe wat marinade over de kip. Zet eventueel de laatste 10 minuten de grill aan zodat het velletje van de kip wat knapperiger en bruin wordt.
Gebaseerd op dit recept van The Comfort of Cooking.
Vorige week gegeten. Heerlijk dus zeker voor herhaling vatbaar.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,
Mirjam