In maart waren we in Bali en we verbleven in dezelfde villa als in 2009 en 2010. De naam van de villa is enkele jaren geleden veranderd in Bali Sea Villas, maar verder is alles op een paar meubelstukken na hetzelfde gebleven. Toen we aankwamen voelde het als thuiskomen. We hebben weer genoten, het is zo heerlijk daar. Ik zou als het kon zo mijn koffers weer pakken en teruggaan.
We werden bij aankomst verwelkomt door Sinta. Zij werkt inmiddels ruim 7 jaar in de villa en net als in 2009 en 2010 heeft ze ons behoorlijk in de watten gelegd. We hoefden werkelijk niks te doen. Sinta zorgde voor alles. Ze stond zelfs op een middag onze kleding die ze gewassen had te strijken! Dat hebben we haar overigens direct verboden. Nergens voor nodig om in die hitte een paar vouwen uit t-shirts te strijken. Doe ik thuis ook niet …..
We zijn een paar keer uit eten geweest bij de Spice Beach Club en alle andere dagen heeft Sinta voor ons gekookt. We hadden goede herinneringen aan haar kookkunsten en ook deze vakantie was alles weer verrukkelijk! We bespraken altijd tijdens het diner met haar wat we de volgende dag zouden eten. Vaak lieten we de keuze ook aan haar over: kijk maar wat je kunt kopen en verras ons. ’s Morgens voordat ze naar de villa kwam deed ze de boodschappen op de markt in Seririt en rond een uur of 4 begon ze met de voorbereidingen voor het eten. Heerlijke geuren kwamen dan uit de keuken.
Markt in Seririt |
Ik heb een paar keer met haar meegekeken en het één en ander opgeschreven. Af en toe schrok ik even van de hoeveelheid rode pepers die ze op het aanrecht had liggen, maar al met al was het eten nooit te pedis (heet/spicy).
En wat hebben we dan allemaal gegeten daar? Nou dit:
De lunch hielden we altijd eenvoudig en bestond uit allerlei soorten vers fruit. Voor het ontbijt hadden we uit Nederland eiwitshakes meegenomen.
De ayam boemboe bali hebben we op ons verzoek twee keer gegeten omdat we het echt ontzettend lekker vonden. De tweede keer dat ze het maakte heb ik met haar meegekeken en enkele aantekeningen, foto's en een filmpje gemaakt.
Ayam Boemboe Bali van Sinta
- 300 gram kipfilet of kippedijvlees, in stukjes
- stukje trassi
- paar teentjes knoflook
- stukje verse koenjit
- stukje verse gember
- 3 kemirinoten
- 3 sjalotjes
- 6 verse rode pepers (of minder naar smaak)
- stukje gula djawa of 1 eetlepel palmsuiker
- 4 serehstengels
- ± 2 dl kokosmelk
- zout
Saus: snij de trassi, knoflook, koenjit, gember, kemininoten, sjalotjes, rode peper en gula djawa kleiner en doe in een blender en maal fijn. Snij de sereh fijn.
Doe de kip weer in de wadjan, voeg de saus toe en laat al omscheppend zachtjes bakken. Schep de sereh erdoor en voeg de kokosmelk toe. Laat het geheel warm worden. Breng op smaak met zout en serveer.
Wat ziet dat er allemaal lekker uit, Levine. Kan mij voorstellen dat jullie gesmuld hebben.
BeantwoordenVerwijderenRecept ziet er redelijk simpel uit om te maken, dus wie weet. :-)
Eigenlijk erg eenvoudig recept, dus ga ik zeker maken.
BeantwoordenVerwijderen